Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus: Full 7-day Chakra course – sept t/m jan

augustus 31|10:00 - 16:00

€625

Full 7-day Chakra course:

Deze cursus biedt een wonderschone reis door jezelf, langs je chakra’s en met elkaar. Het is een verdiepingscursus waarin we in zeven dagen langs je zeven hoofdchakra’s reizen. We hebben uitgebreid de ruimte om stil te staan bij wat jouw energie nou echt goed doet, waar je wellicht nog in vast loopt en wat jij neer wilt zetten in je leven. Gun jezelf de ervaring om helemaal in je kracht te komen staan!’

We maken gebruik van:

  • Een prachtig cursusboek met heel veel informatie over de werking van energie en de chakra’s en volop tips om jouw eigen authentieke energie volledig de ruimte te geven.
  • Yogadans.
  • Zang en stemgeluid.
  • Persoonlijke ontwikkelingsoefeningen en groepsoefeningen.
  • Meditaties en muziek.
  • Creatieve activiteiten.
  • De elementen van de natuur.
  • Beeld, kleur en geur, gehoor en gevoel.
  • De kracht van de groep.
  • Jouw eigen unieke inbreng, inspiratie, intuïtie, wijsheid en speelsheid.

 

Dag 1 Muladhara chakra – het wortelchakra
Deze dag staat in het teken van de basis in jezelf. Het contact met je lichaam, de aarde en de zaadjes die je wilt planten. Fysiek gezien ligt de nadruk op het onderste deel van je lichaam, de basis van je ruggengraat, je benen en voeten. Dit chakra biedt structuur en gaat over comfortabel en veilig aanwezig zijn in jezelf en wortels geven aan wat jij neer wilt zetten in je leven. Zoals dat in natuur vanzelfsprekend verankerd is en leeft. We doen oefeningen die deze eigenschappen in jezelf versterken. Stevig en aanwezig en toch ook altijd creatief.

 

Dag 2 Svadhistana chakra – het sacraalchakra
It’s time to feel and play!J Dit chakra is als een watergolf die je meeneemt en leert surfen. Soms heb je misschien het gevoel dat je flink aan het zwemmen bent, maar de stroming brengt je altijd veilig terug aan land. Een ervaring rijker! Opbouwend vanuit de basis van het eerste chakra, gaan we voelen en spelen, de vrijheid opzoeken en heupen los maken. Verlangens verkennen, je creativiteit, de relatie met jezelf en anderen. We oefenen met elkaar, we voelen in onszelf, we dansen, verzetten soms en lachen weer. Een heerlijk stromende ontdekkingstocht vol inspiratie!

 

Dag 3 Manipura chakra – het zonnevlechtchakra
Let’s build us a fire..! We gaan het vuurtje opstoken. Je basis staat, de beweging is op gang, tijd om je kracht aan te boren en over te gaan tot geïnspireerde actie. Op stoom zonder te forceren. Vanuit jouw authentieke drijfveren vervolg je je verhaal. Het vuur in dit chakra kan je motor zijn, maar kan je ook reinigen. Je helpen loslaten wat je niet meer dient. Je zonnevlecht (buikgebied) wordt zo een prachtig pure stralingsbron.

 

 

Dag 4 Anahata chakra – het hartchakra
Het hartchakra ademt en dat doen wij dan ook samen op deze dag. Tijd voor het element lucht, ademhalingsoefeningen, hartopeners, een hartmeditatie en meer. Een dag om je hartsverlangens verder te leren kennen en vormgeven. Een dag gericht op verbinding, warmte en liefde. Met natuurlijk ook ruimte voor muziek die je hart sneller laat kloppen of misschien juist wel tot rust brengt. Verdiepend en verbindend mèt plezier, want zo houdt het hart lucht.

 

Dag 5 Vishudda chakra – het keelchakra
Het keelchakra gaat over expressie, je stem laten horen en gelijktijdig over luisteren, ècht luisteren. We maken hier gebruik van ons eigen stemgeluid, in zang (als je wilt) of klank. We zoeken de uitbundigheid op en ook weer de stilte. Dit energie van dit chakra is creatief en vraagt om jouw puur authentieke waarheid en expressie. Lichamelijk gezien bevinden we ons in het gebied van de schouders en keel. We maken de spanningen die veel mensen opslaan in dit gebied op meerdere niveaus los en je wordt uitgenodigd te verzachten naar de delen in jezelf die je tot op dat moment nog niet volledig durfde te (laten) zien.

 

Dag 6 Ajna chakra – het derde oog
Jouw intuïtie staat deze dag centraal. Licht is het element dat bij het zesde chakra hoort, je maakt contact met dit licht in jezelf en om je heen. Het derde oog vraagt om meer rust en bezinning, ook in de bewegingen die we doen. We maken gebruik van meditatie en (zelf)massage en uiteraard van inspirerende, verdiepende muziek.

 

Dag 7 Sahasrara chakra – het kruinchakra
Het kruinchakra integreert het geheel. Het biedt ruimte, overzicht en gelijktijdig verbinding.
Het leert je overgave en toewijding. Overgave aan het universum, terwijl je ook gegrond blijft zodat je je dromen tot leven kan brengen. We laten de muziek en de ervaringen volledig tot ons komen en werken met vertrouwen. Op jezelf, op het universum en op elkaar. De energie van je chakra’s komt samen en vormt een eenheid vanuit liefde, stilte en inspiratie.
De cursus is een ervaring waarmee je jezelf gunt om helemaal in je kracht te komen staan. Ik deel met liefde mijn werk- en levenservaring om hierin naast je te staan.

 

 

Data
De cursusdagen zijn van 10-16 uur op de volgende data
2019: 31 augustus, 28 september, 9 & 30 november, 14 december
2020: 4 & 25 januari

Bijdrage
De prijs voor deelname aan de 7-daagse cursus is €625 incl. BTW.
Dit is inclusief het volledige cursusboek & thee, fruit en lekkers op de dag zelf.

Contact
Zie voor meer informatie www.abundanceyoga.nl. En neem gerust contact op als je een persoonlijke vraag hebt of gewoon even kennis wilt maken.Om je aan te melden stuur je ook een mail naar info@abundanceyoga.nl of bel 06-33334683.

Voel je welkom!

Hartelijke groeten,
Esther Steffek

Gegevens

Datum:
augustus 31
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€625
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.abundanceyoga.nl/

Locatie

NovaStrada
Aan de Vaart 12
Roden, 9301 ZH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-30041121