Op 21 juni is de nationale actie “Blind voor 1 dag”. Een leuke samenloop van omstandigheden is dat de datum 21 juni door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot de Internationale Yoga Dag. Wereldwijd zijn er deze dag duizenden yoga events en ook NovaStrada doet mee!

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om verbinding tussen lichaam en geest. Tijdens ‘Blind voor 1 dag’ gaat het ook om verbinding maken maar dan tussen de wereld van slechtzienden en blinden en de goedziende wereld.

Op deze dag wordt er in Nederland stil gestaan bij de obstakels die slechtziende en blinde mensen tegenkomen in het dagelijks leven. Deze bewustwording wordt gecreëerd door activiteiten te organiseren waarbij een simulatiebril wordt gedragen waar u niks of nauwelijks door kunt zien. U ervaart hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Samen creëren we begrip voor mensen met een visuele beperking en halen we geld op voor onmisbaar oogonderzoek.
Meedoen?

Voor ‘Blind voor 1 dag’ biedt Visio Haren in samenwerking met yogacentrum NovaStrada en ‘De Kleine Yogi’ een ontspannende yoga les aan. Iedereen die het leuk vindt en graag het Oogfonds wil steunen kan in ruil voor een sponsorbedrag van minimaal € 5,- (meer mag ook) deelnemen aan de les. Wij zorgen voor yogamatten en een rustgevend kopje thee. U hoeft de les niet ‘blind’ te volgen, maar het mag natuurlijk wel als u het wilt ervaren. Na afloop krijg je een Goodiebag mee!

Om mee te doen geef je je op via deze link: https://www.blindvoor1dag.nl/evenement/yoga

Een overzicht van alle speciale yoga events in Nederland van 21 juni, vind je op www.yoga-dag.nl