De Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong is uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige en sierlijke oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig. Het is erg vergelijkbaar met de meer bekende Tai Chi.

De fysieke bewegingen zijn eenvoudig te leren. Ze zijn mild rekkend en licht strekkend over het hele lichaam. Zo worden spieren en pezen ontspannen en verlengd. Alle ondersteunende weefsels, de huid, de bloedvaten, de meridianen en de organen worden ritmisch bewogen en gemasseerd. De bloedstroom en de lymfestroom worden ondersteund en geharmoniseerd, evenals de Qi-stroom in de meridianen.

Afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd via bloedbaan en lymfestromen. De effectieve Chi Neng Qigong oefeningen vergroten de concentratie, verlagen stress, stimuleren de hersenen en versterken het immuunsysteem.

Een Chi Neng Qigong training begint met een warming-up van het lichaam. Je warmt hiermee de meridianen, ruggengraat en organen op. Daarna worden een of meer van de basisoefeningen gedaan, ieder met zijn specifieke kenmerken: Lift Chi Up and Pour Chi Down, Sway La Chi, 3-Centres Merge, Wall Squat, 6-Directions La Qi.
Iedereen kan aan Chi Neng Qigong doen, je hoeft er niet bijzonder lenig ofzo voor te zijn. Een sessie duurt anderhalf uur. De oefeningen zijn simpel. Ze hebben groot effect op de toename van je vitaliteit en het verbeteren van je gezondheid. Je leert bewust je aandacht sturen, waardoor je ontspannen in het leven komt te staan.

Tijdens deze introductie in Qi Gong kun je zelf ervaren wat de oefeningen met je doen en hoe dit jou welzijn beïnvloed.

Het is eerst 5x op de dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:15 vanaf 27 maart. Je kunt je per week opgeven en kost 10,- euro per les.

Voor vragen of opgave kun je een berichtje sturen via het contactformulier of bellen/ App-en met Jelske van Zuijlen, Tel: 06-30041121