Onze docenten

Diana Gjaltema

Als leerkracht op een basisschool beleef ik veel plezier in het werken met kinderen. In mijn eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ kan ik dit op een mooie manier combineren met mijn passie voor yoga. Bij NovaStrada geef ik de Hatha Flow aan volwassenen en ook hierin kan ik veel van mijn passie kwijt. Niet alleen probeer ik tijdens mijn les mensen de heilzame werking van yoga te laten ervaren dmv oefeningen en visualisaties maar ik probeer ook altijd iets mee te geven. Dat kan bijvoorbeeld zijn een verbinding met de seizoenen of ons eigen lichaam.

Als leerkracht ben ik gediplomeerd en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen (HBO-Master SEN: Special Educational Needs) en het geven van sociale vaardigheidstrainingen (ABCG). Daarnaast ben ik gecertificeerd Reiki therapeut (Reiki I en II – Yvonne Oosterholt), kinderyogadocent en kinderyogatherapeut (Jip en Jan Academie – Helen Purperhart) en kunstzinnig dynamische coach (De Kleine Tiki). Als yogadocent heb ik gekozen voor de verdieping in de Hatha Yoga (Yoga Academie Nederland en NamoNamah).

Margonda Bouwman

Als ruiter heb je een soepel sterk en ontspannen lichaam nodig, dat vrij is van spanningen en verkramping. Ik was op zoek naar balans en bewustzijn. Zo kwam ik in de sportschool met yoga in contact, eerst om mij te ontspannen zoals zoveel mensen beginnen met yoga.

Na het proberen van verschillende soorten les voelde ik mij het meeste thuis bij de fysiek zwaardere yoga vormen als poweryoga en ashtanga. Pas als ik fysiek word uitgedaagd komt de ontspanning mentaal.

Yoga is inmiddels een lifestyle. Om mijn kennis te verbreden en inspiratie op te doen volg ik wekelijks les en regelmatig workshops bij o.a. Tony Giuliano, Kenny Graham, Stephen Ewashkiw, Ron van de Post, Yvonne de Hoop, Wieteke van Meer, en natuurlijk van Mandy en Dieuwertje van de open yoga studio in Groningen.

Kirsten Kosterman – Faas

De behoefte van mij om naar binnen te gaan in mezelf, balans willen voelen, rust, vertrouwen en bovenal liefde te ervaren heeft mij 23 jaar geleden naar mijn eerste yogales gebracht. En ik vond het heerlijk! Heb de gehele les een glimlach om mijn mond gehad, geregeld liepen de tranen mij over de wangen, puur en alleen omdat ik in contact stond met mezelf. En dat gevoel wilde ik graag blijvend ervaren in mijn dagelijks leven. Zo ontstond de behoefte om yoga deel uit te laten maken van mijn leven.
In die tijd heb ik mij ook verdiept in het Tibetaans boeddhisme en mij daar actief mee bezig gehouden door wekelijks te mediteren. Ik beoefende steeds meer yoga en meditatie en werd daardoor meer en meer stiller in mijn hoofd.
Ik heb de Reiki certificaten 1, 2 en 3 Master behaald van het Mikao Usui systeem, of ook wel het Usui Reiki Rhyoho. Daarnaast heb ik level I en II van Reconnection Healing behaald bij Eric Pearl in Amsterdam, ook een erg mooie manier om met energie te werken.
Toen heb ik mij vervolgens verdiept in cognitieve gedragstherapie en mindfulness en een diploma mee behaald bij het CIVAS.
Momenteel zit ik in mijn vierde en tevens laatste studiejaar van de prachtige en zeer diverse HBO Yogadocentenopleiding NamoNamah in Westerbroek. Hoewel ik dus nog in mijn opleiding zit, geef ik inmiddels met veel plezier al drie jaar yogales in o.a. Haulerwijk en Roden. Heerlijk hoeveel je leert van je cursisten, en hoe je een spiegel voor elkaar kunt zijn.
Ben dankbaar voor mijn vaste groep mensen die mij trouw zijn en waar ik elke keer weer prachtige lessen bij mag verzorgen. Ik heb erg veel zin mijn energie te mogen verbinden met NovaStrada en ook hier fijne lessen te gaan geven.

Ik ontmoet je graag!

Namaste
Kirsten

Marjanne Staats

Mijn naam is Marjanne Staats. Beeldend therapeut, coach, moeder en vrouw, postpartum doula, zwangerschapsbegeleider zwangerschapsyogadocente, placenta specialist, liefhebber van de natuur en ik heb een passie voor het ondersteunen van vrouwen (en gezinnen) rondom de komst van een kindje(s) en de transitie naar moederschap (ouderschap).

Tijdens de zwangerschap en na de geboorte van mijn dochter miste ik de aandacht voor het mentale en spirituele aspect van zwangerschap, geboorte en de periode van moeder worden. En ook erna, toen bleek dat de geboorte traumatisch was geweest en ik PTSS-klachten had miste ik hulp die dieper, meer holistisch keek naar de enorme transformatie die je als moeder rond de geboorte doormaakt. Ik voelde sterk dat dit mijn weg was, hier wilde ik iets betekenen voor anderen.

Vanuit een holistische visie bied ik nu verschillende diensten aan rondom zwangerschap, geboorte en post partum (de periode na de geboorte). Ook als je kindje niet levend is geboren of de geboorte erg heftig is geweest kun je bij me terecht.

In mijn werk combineer ik mijn intuïtie met onder andere kennis vanuit psychologie, beeldende therapie, ayurveda, sjamanisme, ritueelbegeleiding, lichaamsgericht werk en vrouwenwerk. Een mix waarin ruimte is voor het innerlijk weten, beleving, groei, verbinding en creativiteit.

Je kunt bij me terecht voor postpartum ondersteuning, begeleiding tijdens je zwangerschap in een groep of middels individuele sessies, voor rituelen zoals bv een motherblessing of het Rebozo sluitingsritueel, spinning babies en zwangerschapsyoga, moxa en bengkung bellybind, hulp bij het duidelijk krijgen van jouw geboortewensen en voor verschillende workshops.

Sessies met je partner samen zijn ook mogelijk en bied ik naast de zwangerschapsyoga lessen ook geregeld aan in groepsverband.  

Josien Buiter 

Yoga is voor mij veel meer dan de fysieke oefeningen op de mat. Yoga is een spiegel. Het blijft boeiend hoe yoga je bewust maakt van je state-of-mind en hoe innig lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Door uitdagende oefeningen te doen op de mat, kom je veel over jezelf te weten. Yoga relativeert en plaatst gedachten en emoties weer wat in perspectief.

Toen ik mijn eerste yogales volgde werd ik vooral gegrepen door de heilzame werking van de oefeningen en de ontspanning. Veel later kwam ik dankzij Wieteke van Meer in aanraking met de dynamische yoga en merkte ik dat deze vorm van yoga naast fysieke uitdaging, ook een sterke mentale uitdaging met zich meebrengt. Uit nieuwsgierigheid begon daarom met de yogaopleiding van Ron van der Post. Binnen de opleiding was naast verdieping van de fysieke kant van yoga, ook veel aandacht voor de yogafilosofie.

Yoga is voor mij een steeds grotere inspiratiebron geworden en uiteindelijk voelde het niet meer dan logisch om die bron via mijn yogalessen te delen met anderen .

 

 

 

 

Marloes Dekker

 

 

 

 

 

Lisa Schuur

Tijdens mijn eerste echte yogaretraite in Thailand in 2006 werd mijn passie voor yoga geboren. Sindsdien volgden er lessen, workshops en retraites in binnen-en buitenland.

Op Bali heb ik een Yoga Teacher Training (RYT-200) gevolgd en ben ik een geregistreerde yoga docent bij de Yoga Alliance. Daarnaast heb ik de 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post afgerond. In de yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft altijd enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Nog steeds volg ik regelmatige workshops, lessen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken.

Mijn lessen zijn actief, uitdagend en dynamisch. Ik zal je laten voelen dat je fysiek meer kan dan je denkt, waardoor je uiteindelijk ook merkt dat dit effect heeft op het mentale aspect. Je wordt sterker fysiek en mentaal!

Naast yogadocent ben ik fysiotherapeut. Mijn streven is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Zo geef ik regelmatig anatomie workshops voor yogadocenten en ben ik anatomie docent bij de dynamische yogaopleiding van Ron van der Post. Ook schreef ik in 2012 tijdens mijn opleiding fysiotherapie de afstudeerscriptie ‘Does yoga reduce the pain and functional disability when used as a treatment in people with chronic lower back pain?’
Deze staat ook online zie de volgende link:
http://yoganederland.nl/attachments/Graduation%20assignment_Lisa%20Schuur.pdf

Naast dynamische hatha yoga geef ik ook zwangerschapsyoga.