Onze docenten

Diana Gjaltema

Als leerkracht op een basisschool beleef ik veel plezier in het werken met kinderen. In mijn eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ kan ik dit op een mooie manier combineren met mijn passie voor yoga. Bij NovaStrada geef ik de Hatha Flow aan volwassenen en ook hierin kan ik veel van mijn passie kwijt. Niet alleen probeer ik tijdens mijn les mensen de heilzame werking van yoga te laten ervaren dmv oefeningen en visualisaties maar ik probeer ook altijd iets mee te geven. Dat kan bijvoorbeeld zijn een verbinding met de seizoenen of ons eigen lichaam.

Als leerkracht ben ik gediplomeerd en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen (HBO-Master SEN: Special Educational Needs) en het geven van sociale vaardigheidstrainingen (ABCG). Daarnaast ben ik gecertificeerd Reiki therapeut (Reiki I en II – Yvonne Oosterholt), kinderyogadocent en kinderyogatherapeut (Jip en Jan Academie – Helen Purperhart) en kunstzinnig dynamische coach (De Kleine Tiki). Als yogadocent heb ik gekozen voor de verdieping in de Hatha Yoga (Yoga Academie Nederland en NamoNamah).

Margonda Bouwman

Als ruiter heb je een soepel sterk en ontspannen lichaam nodig, dat vrij is van spanningen en verkramping. Ik was op zoek naar balans en bewustzijn. Zo kwam ik in de sportschool met yoga in contact, eerst om mij te ontspannen zoals zoveel mensen beginnen met yoga.

Na het proberen van verschillende soorten les voelde ik mij het meeste thuis bij de fysiek zwaardere yoga vormen als poweryoga en ashtanga. Pas als ik fysiek word uitgedaagd komt de ontspanning mentaal.

Yoga is inmiddels een lifestyle. Om mijn kennis te verbreden en inspiratie op te doen volg ik wekelijks les en regelmatig workshops bij o.a. Tony Giuliano, Kenny Graham, Stephen Ewashkiw, Ron van de Post, Yvonne de Hoop, Wieteke van Meer, en natuurlijk van Mandy en Dieuwertje van de open yoga studio in Groningen.

Lisa Schuur

Tijdens mijn eerste echte yogaretraite in Thailand in 2006 werd mijn passie voor yoga geboren. Sindsdien volgden er lessen, workshops en retraites in binnen-en buitenland.

Op Bali heb ik een Yoga Teacher Training (RYT-200) gevolgd en ben ik een geregistreerde yoga docent bij de Yoga Alliance. Daarnaast heb ik de 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post afgerond. In de yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft altijd enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Nog steeds volg ik regelmatige workshops, lessen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken.

Mijn lessen zijn actief, uitdagend en dynamisch. Ik zal je laten voelen dat je fysiek meer kan dan je denkt, waardoor je uiteindelijk ook merkt dat dit effect heeft op het mentale aspect. Je wordt sterker fysiek en mentaal!

Naast yogadocent ben ik fysiotherapeut. Mijn streven is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Zo geef ik regelmatig anatomie workshops voor yogadocenten en ben ik anatomie docent bij de dynamische yogaopleiding van Ron van der Post. Ook schreef ik in 2012 tijdens mijn opleiding fysiotherapie de afstudeerscriptie ‘Does yoga reduce the pain and functional disability when used as a treatment in people with chronic lower back pain?’
Deze staat ook online zie de volgende link:
http://yoganederland.nl/attachments/Graduation%20assignment_Lisa%20Schuur.pdf

Naast dynamische hatha yoga geef ik ook zwangerschapsyoga.

Mikki de Jager

In 2008 ben ik in aanraking gekomen met yoga en ik werd er direct verliefd op! Het voelt voor mij altijd als thuiskomen wanneer ik op de mat stap.

Als loopbaan- en lifecoach merkte ik steeds vaker dat sommige cliënten een fysieke ingang nodig hadden omdat er mentaal blokkades waren die met alleen praten niet doorbroken konden worden.

Vanuit die realisatie heb ik de afgelopen jaren een opleiding tot personal trainer (Australië) en yogadocent (India) gevolgd. Nu weer terug in Nederland, heb ik mijn bedrijf RIPPLE mind & body coaching opnieuw opgezet en anders ingericht om mijn cliënten vanuit een holistisch perspectief tools te kunnen bieden om blijvende verandering in hun leven te realiseren.

Als yoga docent breng ik het fysieke en mentale samen door mindful yoga aan te bieden; een zowel fysiek als mentaal uitdagende les met een heerlijke ontspanning aan het eind. Zo word je zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel sterker en flexibeler!

 

Kirsten Kosterman – Faas

De behoefte van mij om naar binnen te gaan in mezelf, balans willen voelen, rust, vertrouwen en bovenal liefde te ervaren heeft mij 23 jaar geleden naar mijn eerste yogales gebracht. En ik vond het heerlijk! Heb de gehele les een glimlach om mijn mond gehad, geregeld liepen de tranen mij over de wangen, puur en alleen omdat ik in contact stond met mezelf. En dat gevoel wilde ik graag blijvend ervaren in mijn dagelijks leven. Zo ontstond de behoefte om yoga deel uit te laten maken van mijn leven.
In die tijd heb ik mij ook verdiept in het Tibetaans boeddhisme en mij daar actief mee bezig gehouden door wekelijks te mediteren. Ik beoefende steeds meer yoga en meditatie en werd daardoor meer en meer stiller in mijn hoofd.
Ik heb de Reiki certificaten 1, 2 en 3 Master behaald van het Mikao Usui systeem, of ook wel het Usui Reiki Rhyoho. Daarnaast heb ik level I en II van Reconnection Healing behaald bij Eric Pearl in Amsterdam, ook een erg mooie manier om met energie te werken.
Toen heb ik mij vervolgens verdiept in cognitieve gedragstherapie en mindfulness en een diploma mee behaald bij het CIVAS.
Momenteel zit ik in mijn vierde en tevens laatste studiejaar van de prachtige en zeer diverse HBO Yogadocentenopleiding NamoNamah in Westerbroek. Hoewel ik dus nog in mijn opleiding zit, geef ik inmiddels met veel plezier al drie jaar yogales in o.a. Haulerwijk en Roden. Heerlijk hoeveel je leert van je cursisten, en hoe je een spiegel voor elkaar kunt zijn.
Ben dankbaar voor mijn vaste groep mensen die mij trouw zijn en waar ik elke keer weer prachtige lessen bij mag verzorgen. Ik heb erg veel zin mijn energie te mogen verbinden met NovaStrada en ook hier fijne lessen te gaan geven.

Ik ontmoet je graag!

Namaste
Kirsten

Marloes Dekker

 

 

 

 

 

Marjanne Staats

 

 

 

 

 

Simone van Wijngaarden