Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyoga die wij geven, is gericht op liefdevol bewegen om zowel lichamelijk als geestelijk sterk en flexibel te blijven tijdens de zwangerschap. Door het beoefenen van yoga verminder je spanningen, je spieren maak je soepel en sterk en het helpt je om de zwangerschap, bevalling en kraamtijd bewuster te beleven. Een belangrijk onderdeel van de lessen zijn de ademhalingsoefeningen, waar je tijdens de bevalling op terug kan vallen.

Voor en na de les is er ruimte om vragen te stellen en verhalen met elkaar te delen. Dit kan ook in de groepsapp. Op deze manier kan de docent de lessen goed afstemmen op de groep. Daarnaast worden er bij voldoende belangstelling partnerlessen gegeven.

Meedoen kan op elk gewenst moment van je zwangerschap. De zwangerschapsyoga wordt gegeven op vrijdagavond van 18:45 tot 20:00 uur. 

Vanaf 6 weken na de bevalling kun je beginnen met Postpartum Yoga.

Bij postpartum yoga zijn de yogahoudingen en oefeningen speciaal ingericht op moeders die recentelijk bevallen zijn. De les helpt je om je lichaam weer aandacht te geven, te ontspannen maar ook om te versterken en weer ‘bijeen te brengen’ door je buik, rug en bekkenbodemspieren op een veilige manier weer te activeren.

Postpartum yoga kan ook een goede voorbereiding zijn op het weer uitoefenen van andere sporten. Daarnaast ontmoet je andere vrouwen die ook net (opnieuw) moeder zijn geworden.

Onze lessen worden gegeven in een mooie ruimte en omgeving wat bijdraagt aan de prettige sfeer, zie locatie.

Waarom zwangerschapsyoga?

  • Contact maken met de baby
  • Gerichte ademhalingsoefeningen,
  • Goede voorbereiding op de bevalling
  • Deskundige begeleiding
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer energie
  • Stress verlagend

Klik hier om je aan te melden voor een gratis proefles.

Wil je hierna verder met lessen volgen? Dit kan gemakkelijk met de app van Eversports.  Tevens is het mogelijk om via het lesrooster een les te boeken. 

Tarieven:

Losse les:                             € 13,50

Basis abonnement:                  € 39,95 p.m.    (1 maand opzegtermijn)

5-strippenkaart:                 € 62,50             (7 weken geldig)

10-strippenkaart:               € 120,-              (3 maanden geldig)

“Ik vind de zwangerschapsyoga ontzettend fijn! Tijdens de lessen kom ik mentaal tot rust en maak ik bewust contact met mijn baby. In de houdingen word ik soms fysiek flink uitgedaagd, maar ik voel me daardoor juist fit, sterk en soepel.

Het is fijn dat we na de les onderling ervaringen kunnen uitwisselen en tips krijgen over het zwanger zijn en moeder worden.” – Nienke