Laden Evenementen

« Alle Evenementen

5-daagse training 2021 Het Wiel als levenskompas

september 1|13:30 - 17:00

€346

Volgens de overlevering is het Wiel een cirkel – en heel. Het symbool van het Wiel komt in veel culturen voor. Steencirkels bijvoorbeeld, gemaakt door mensenhanden in een ver verleden, zijn gevonden op verschillende plekken in Europa en in Amerika (Medicijnwielen ). Andere voorbeelden zijn mandala’s uit het Oosten of roosvensters in Europese kerken. Het Wiel is een metafoor voor de schepping met daaromheen het Universele Bewustzijn, de kringloop van het leven waarin alles met elkaar is verbonden.

Zo ben jij geboren in jouw Wiel, jouw levenskrachtveld en met de velden daaromheen, zoals die van je voorouders.

Het (Medicijn-)wiel is praktisch te gebruiken als kompas om richting te geven aan je bestaan en je zielsbestemming te onderzoeken. ‘Medicijn’ staat voor de levenskracht, die in iedereen aanwezig is. Met hulp van het Wiel verkrijg je inzicht in waar je staat en ontdek je hoe je je krachten en kwaliteiten kunt inzetten. De vier windrichtingen Oost, West, Zuid en Noord vormen daarbij de basis.

In deze bijeenkomst werken we met een tastbaar Wiel om je kennis te laten maken met de kwaliteiten van de richtingen en hoe je het Wiel kunt inzetten in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in hoe je krachten verdeeld zijn (waar liggen je grootste kwaliteiten en waar kom je tekort) en welke bewegingen er nodig zijn om meer in evenwicht te komen.

We combineren in onze cursus het veld van het Wiel met de velden van Systemische Opstellingen. We nodigen je daarbij uit tot verbinding met jezelf en ook met een ander. Door je bijvoorbeeld te verbinden met een specifieke windrichting kun je een kanaal vormen voor jezelf of voor de ander, die een antwoord zoekt. Zo ontstaan er extra hulpbronnen om onderzoek en ontwikkeling op je levenspad te ondersteunen.

Het Wiel bestaat uit de vier windrichtingen, die ieder een ander aspect van de levenscyclus belichamen: zo staat het Oosten voor de opkomende zon, de lente en het nieuwe begin, het Zuiden voor de volle zon, de zomer en manifestatie, het Westen voor de ondergaande zon, de herfst en innerlijke kracht, het Noorden voor de nacht, de winter en de stilte. Via de paden vanuit de windrichtingen kom je terecht in het midden van het Wiel, waar zich de Bron bevindt, het centrum van Kracht en Heelheid.

Opbouw van de training:

De opbouw van de training:

Dag 1. Kennismaken met het Wiel: het Wiel als een levende spirit ervaren door contact te maken met het centrum van Heelheid, de vier Windrichtingen en hun universele kwaliteiten, een levensvraag op het Wiel onderzoeken voor jezelf en voor een ander en kijken op welke plek je kracht nodig hebt/kunt ontvangen.  

Dag 2. Je eigen Wiel in kaart brengen: onderzoeken welke fundamenten je waar plaatst op het Wiel om jouw Wiel in kaart te brengen zoals Krachtdieren, de vier Elementen, de Kleuren. Hoe kunnen deze fundamenten jou helpen om balans te vinden en te houden op het Wiel?  

Dag 3. Beweging op het Wiel: door over het Wiel te bewegen en je eigen sporen te volgen inzicht krijgen in actuele processen en patronen. Daarbij spelen ook de assen van het Wiel, die de windrichtingen met elkaar verbinden, een rol. We onderzoeken vanuit de poort naar jouw binnenwereld wat je wilt manifesteren in de buitenwereld en hoe je daar richting aan zou kunnen geven.

Dag 4. Je ‘Medicijn’ Wiel herinneren: het Wiel kan je helpen herinneren welke gaven je bezit (talenten en kwaliteiten) en hoe je deze kunt inzetten. We beschouwen welke obstakels je tegenkomt op je pad en welke hulpbronnen op het Wiel je kunnen dienen.

Dag 5. Je manifestatie dromen: je gaat een trance-reis maken om te kijken wat jouw potentie is en hoe deze vorm kan krijgen, maar ook het Wiel lopen voor een ander om te kijken hoe het Medicijn van de ander zich kan manifesteren. Wat is het belangrijkste inzicht dat het werken met het Wiel jou heeft gegeven, hoe wens je jezelf verder te ontwikkelen?

 

Voor uitgebreide informatie en opgave kun je hier terecht.

Data:          volgt 
Tijdstip:     Van 13:30 tot 17:00
Locatie:     Yogacentrum NovaStrada, Aan de Vaart 12, Roden.  
Bijdrage:    € 346,- euro

In verband met COVID-19 wordt gewerkt met een groep van maximaal 8 personen. De ruimte is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden en de lucht word continu gezuiverd.

 

Marieke Mosk. Marieke is opgeleid tot natuurgeneeskundig massagetherapeut, gebaseerd op het principe dat alles samenhangt. Met gevoel voor het grotere plaatje en buitenzintuigelijk waarnemen volgden al snel opleidingen in o.a. Familie Opstellingen, Sjamanisme en numerologie en het medicijnwiel. Zij werkt nu professioneel met ‘lichamen’ in de breedste zin van het woord in individuele- en groepsbijeenkomsten. Marieke begeleid zelfheling, zielsbewustzijn en empowerment geworteld in intentie en vanuit de idee dat we tegelijkertijd de scheppers en de schepping zijn.
Meer informatie: www.mariekemoskmassage.nl

 

 

Layla Radjab. Layla volgde meerdere trainingen in het sjamanisme, o.a. bij Roel Crabbé van centrum Anam Cara in België. Gaandeweg heeft ze zich verdiept in het begeleiden van Droomcirkels (trance-reizen), die ze begeleidt met haar drum en geleide visualisaties. Ook verdiepte ze zich bij verschillende leraren in het Medicijnwiel. Bij haar sjamanistisch werk zet ze haar stem in als klank voor healing en begeleidt ze haar meditaties met de muziek van haar shruti-box (Indiaas accordeon). Ook werkt ze als theaterdocent en dansdocent met kinderen en studenten. In haar werk met mensen zoekt ze naar de verbinding vanuit de kracht van het Hart.

Gegevens

Datum:
september 1
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€346
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.mariekemoskmassage.nl/trainingen-en-workshops/5-daagse-training-het-wiel-als-levenskompas

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0630041121