Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Droomtheater voor kinderen

4 maart 2021|15:30 - 8 april 2021|17:00

€85

In onze verbeelding ligt veel kracht verborgen. Door te dromen kun je bij deze kracht komen. Je kunt dromen als je slaapt, maar ook dromen als je wakker bent overdag. Met een droom kun je heel veel doen. Je kunt een droom naspelen en in gesprek te gaan met droomfiguren, je kunt een droom dansen, vertellen, tekenen of er een gedicht over maken.

 

 

In deze cursus van 5 bijeenkomsten ga je vanuit een bestaand verhaal over een meisje dat een droom heeft, toewerken naar een kleine theatervoorstelling voor publiek. In deze voorstelling kan gespeeld, verteld, gezongen of gedanst worden. We kijken of we hierbij gebruik kunnen maken van kleine muziekinstrumenten zoals een sjamanendrum voor de heartbeat van Moeder Aarde, een rainbowstick voor het geluid van regen of een waterval,  een oceandrum voor het geluid van de zee. Misschien vragen we de mensen in het publiek wel de ogen dicht te doen alsof ze aan het dromen zijn terwijl ze naar ons verhaal luisteren…

We starten de cursus met een Droomcirkel voor ouders en kinderen. Dat betekent dat je op de grond ligt op een yoga-matje terwijl je luistert naar een verhaal en het geluid van een sjamanendrum die je meeneemt op reis. Dit verhaal is gebaseerd op een meisje dat ’s nachts ligt te dromen en in haar droom allerlei bijzondere dieren ontmoet. Je ligt dan als het ware wakker te dromen en maakt in je verbeelding een reis naar een andere wereld. In deze wereld kun je dieren ontmoeten en andere wezens. Na afloop ga je je reis tekenen en kun je aan elkaar vertellen wat je in je droom hebt gezien en gehoord.

In de  bijeenkomst daarna gaan de kinderen aan de slag met het schrijven, vertellen of tekenen van hun eigen dromen.  Vervolgens bekijken we samen hoe we met deze dromen een voorstelling kunnen maken en in welke vorm we dit gaan doen. In de laatste bijeenkomst presenteren we onze voorstelling aan de ouders, het hooggeëerd publiek!

Layla Radjab. Layla werkt als theaterdocent met kinderen en jongeren bij verschillende jeugdtheaterscholen in het Noorden, waar ze (fysieke) spellessen geeft en theatervoorstellingen maakt. In 2005 rondde ze haar opleiding af als dramadocent bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze volgde daarnaast meerdere trainingen in het sjamanisme, o.a. bij Roel Crabbé van centrum Anam Cara in België. Gaandeweg heeft ze zich verdiept in het begeleiden van Droomcirkels (trance-reizen), die ze begeleidt met haar drum en geleide visualisaties. Bij haar sjamanistisch werk zet ze haar stem in als klank voor healing en begeleidt ze haar meditaties met de muziek van haar shruti-box (Indiaas accordeon) en andere muziekinstrumenten. In haar werk met mensen zoekt ze naar de verbinding vanuit de kracht van het Hart.

 

Start van de cursus: donderdag 4 maart, van 15.30-17.00 uur.

Datum eindpresentatie: donderdag 1 april, tijdstip binnen lestijd (wordt nader bekend gemaakt).

Locatie: NovaStrada

Begeleiding: Layla Radjab

Leeftijd kinderen: 8-12 jaar (is het kind jonger dan 8 jaar en geïnteresseerd in deelname, dan graag overleg met de docent).

Kosten: 85 euro.

NB: de ouders zijn aanwezig bij de eerste bijeenkomst en in de laatste bijeenkomst. Let erop dat alle bijeenkomsten 1,5 uur zijn, maar dat de eerste bijeenkomst op 18 februari max. 2 uur duurt, dus tot uiterlijk 17.30 uur!

Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 8 kinderen. We houden tijdens de bijeenkomsten met ouders minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Opgave: laylaradjab@gmail.com
Voor meer info kun je ook appen naar Layla: 06-11737895.

Gegevens

Begin:
4 maart 2021|15:30
Einde:
8 april 2021|17:00
Kosten:
€85
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0630041121