Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sjamanistische Kindercirkel: Despacho

29 maart 2020|15:00 - 17:00

€12,50

Despacho ceremonie voor kinderen met hun (groot)moeders

Een Despacho is een ceremonie uit de Inca-traditie en is het maken van een soort ‘wenspakketje’ voor iets dat je in je Hart draagt en graag wilt uiten. Het zijn gebeden en offerandes aan Moeder Aarde en ‘Grote Geest’ voor jezelf, je dierbaren en de hele wereld. De ceremonie laat ons heel duidelijk ervaren dat ieder van ons een eigen uniek Plek inneemt in het Grote Geheel waar we allemaal deel van uitmaken.

 

Op deze middag zal er voorafgaand aan de ceremonie uitleg gegeven worden over het samenstellen van schenken van een Despacho en wat we precies gaan doen. In dialoogrondes aan het begin en het eind van ons samenzijn is een ieder vrij om alles te delen wat op dat moment in hen opkomt. We ondergaan voor het maken van de Despacho een geleide meditatie waarbij we Moeder Aarde en de Kosmos ervaren. Dit alles zal ons doen ontspannen en een verbinding met elkaar en de wereld om ons heen doen voelen. Bij dit alles kunnen wij totaal onszelf zijn en genieten van wat er op dat moment is. Alles is hierbij goed.

 

Op een gemeenschappelijk papier leggen we diverse natuurlijke spulletjes zoals bijvoorbeeld bloemblaadjes, confetti, snoepjes, maïs, bonen, taartkaarsjes en telkens blazen we onze speciale wensen in hetgeen we op het papier leggen. U en uw kind nemen hiervoor ook iets mee of maken iets dat aan het Despacho mee kan worden gegeven. Een tekening, een briefje waarop iets staat geschreven, een steen of iets anders van natuurlijk materiaal. Elk ingrediënt heeft zijn eigen betekenis en uiteindelijk zal het geheel een kleurrijke mandala vormen.

Een ieder mag zelf zijn of haar wensen bepalen; dit kan en mag van alles zijn. Op het moment dat de wens ingeblazen wordt hebben wij op diep niveau allang bepaald wat deze wens is, of dit nu bewust of onbewust is en of we dat begrijpen of niet. Het gaat om de ervaring van het totale gebeuren en het op een speelse manier ‘maken en schenken’ van een Despacho.

Als het pakketje op een speciale manier is dichtgevouwen zullen we het buiten ceremonieel verbranden op een schaal met Vuur. Door middel van het offeren aan het Vuur, geven wij de gebeden over aan het Vuur om zo te kunnen transformeren. Er zal hierbij muziek gemaakt worden, gezongen en als wij dat willen een rondje gedanst worden rondom het Vuur. Uit ervaring blijkt dat de meest introverte kinderen zich lekker laten gaan en vol genieten van het spektakel. Want Vuur blijft voor de kinderen toch een enorm spektakel.

Tot slot zullen we deze middag met elkaar nagenieten rond het Vuur met wat eten en drinken. Altijd een heel feestelijke en vrolijke manier van afronden van een wel heel bijzonder samenzijn.

Voor wie: kinderen (vanaf groep 5) en hun (groot) moeders.
Tijdstip: inloop om 14:45 uur. Om 15.00 uur starten we, om 17.00 uur ronden we af.
Meenemen: warme kleding/eventueel een dekentje, iets lekkers voor op de Tafel van Overvloed (zoet of hartig).
Kosten: 8,50 euro per kind / 12,50 euro per volwassene.
Aanmelden: wildebloementuin@live.nl (Marieanne)

 

 

Van harte welkom en graag tot ziens.

Layla Radja en Marieanne Drenckhahn, Jelske van Zuylen

 

Gegevens

Datum:
29 maart 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0630041121