Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium: Praktische Spirituele Ontwikkeling

5 september 2020 - 6 september 2020

€249

Uitnodiging  Symposium

“Inwijdingen in het Inca Sjamanisme, Talentenspel, Aura, Chakra & Healing, Kriya Yoga training en praktische oefeningen”.

Symposium in een weekend 5 en 6 september 2020 door 6 gastdocenten bij Yoga Centrum NovaStrada (Aan de Vaart 12 9301 ZH Roden)

Er zijn 4 dagdelen steeds van 10:00 uur tot 13:00 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur. Tussen 13:00 en 14:00 uur is er een uitgebreide vegetarische en biologische lunch. Tussen de trainingen door is er één pauze van ca.15 minuten per dagdeel. In totaal 4 dagdelen door 6 gastdocenten met 4 thema’s.

Aura, Chakra en Healing “Hoe genees ik?”

Programma:

5 september 2020 10:00 uur tot 13:00 uur  zal de ochtend worden waargenomen door gastdocent: Daan Akkerman. 

Over Daan Akkerman

Dit Symposium zal Daan Akkerman als ervaren aura-reader, paragnost, trance-medium sinds 1981 de cursisten zoveel mogelijk praktisch leren omgaan met aura en chakra healing. Daarnaast is Daan voorzitter van Stg Esoterisch Genootschap Nederland. Daan Akkerman is geboren en getogen te Westerlee (Groningen). Hij oefent zijn praktijk als paragnost uit op verschillende locaties in Nederland en in het buitenland. Als kind zag hij al aura’s en had ook andere paranormale ervaringen. Hij was er zich niet van bewust dat anderen dit niet zagen. Ook deed hij toen vaak spontaan voorspellingen die eigenlijk altijd uitkwamen. Deze gave heeft hij benut en verdiept. Vele mensen zijn inmiddels bij hem op consult geweest. Mensen van alle rangen en standen zoals: ministers, commissarissen van de Koning(in), groot industriëlen, artsen, professoren en beroemde artiesten etc. uit Nederland, Duitsland, Turkije en uit vele andere landen, hebben hem al geconsulteerd.

In dit symposium zal Daan in twee dagdelen 7 maart en 4 april van ’s morgen 10:00 uur tot 13:00 uur de cursisten leren op welke manier men de aura en chakra’s kan genezen, leren zien en op welke manier men zich beter kan beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf door speciale meditatie technieken. De cursus is een voortzetting van eerdere cursussen die Daan heeft gegeven over Aura, Chakra en Healing (‘Hoe genees ik?’).  www.daanakkerman.nl

Initiaties in Inca Sjamanisme

Programma:

5 september 2020 14:00 uur tot 17:00 uur zal de middag worden waargenomen door gastdocentes: Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen

Over Tineke ten Cate:

Terugkijkend weet Tineke dat zij de kiemen voor haar intensieve verbondenheid  met het Inca sjamanisme heeft meegenomen bij haar geboorte, in haar ziel, energielichaam, dna, genen, verbonden via bloedlijnen en vorig levens. Als meisje had zij al een sterke verbondenheid met de natuur, het water, het vuur, de lucht en de aarde, en was zich sterk bewust van de wolken wereld. Zij leefde in haar eigen wereld van fantasie, sprookjes, legenden, groeide op bij haar helderziende grootmoeder in haar gezin met haar moeder. Haar vader lijn komt uit een healers geslacht en van haar grootmoeder van moederszijde heeft zij helderziendheid geërfd. In 1976 kwam zij terug van haar reizen rond de wereld, omdat zij niet gevonden had wat zij zocht. Besloot zij zich te vestigen in het noorden en psychologie te gaan studeren.

Na de studie psychologie, in 1990 kwam zij in aanraking met het sjamanisme. In 2011 kwam zij in aanraking met de Paqo’s van de Q’ero Nation uit de Andes Peru. Bij de tweede initiatie door Don Mariano Quispe, had zij een calling door de spirits. Zij begon met de 4 jarige  training voor Pampamesayoq aan Serena Anchanchu. In haar tweede trainingsjaar begon zij te werken als coach en mentor van een nieuwe groep en werd coördinator. Zij leerde het fysieke en energetisch lichaam en de ziel te reinigen en te healen, een mesa (medicijnbuidel) op te bouwen, over de Inca kosmologie te leren, initiaties te ondergaan en zo veel meer.

Maar bovenal opende zij haar dieper hart door de healing en initiaties van de Paqos. In Tinekes eigen woorden:

Ik voelde mij hier werkelijk thuiskomen door het allesomvattende kosmische wereldbeeld van het Inca sjamanisme, bracht het mannelijke en het vrouwelijk van mezelf in een beter evenwicht door alle licht frequenties waar de Paqos me mee verbonden en mee leerden werken. Het reizen naar alle werelden, dimensies, sterren, de verbondenheid met vele gidsen in alle 3 werelden voor healing van mijzelf, mijn ancestors, andere mensen en moeder aarde, vervullen mij met diepe dankbaarheid en vreugde. Mijn zoektocht heeft mij compleetheid gebracht. Ik ben onuitsprekelijk dankbaar dat ik nog steeds bij de Paqos in opleiding ben.
Urpichay sonqo (vanuit het diepste van mijn hart).”

In deze workshops zullen Tineke en Hanneke een uitleg geven over de kosmologie, belangrijke rituelen en inwijdingswegen in het Inca sjamanisme. Verder zullen ze enkele rituelen delen zoals bijv. het aanroepen van de windrichtingen, het openen van de sacred space. Ook zullen meerdere technieken die voor healing, bescherming en reiniging  gebruikt worden gedeeld en ervaren worden en alle deelnemers zullen een sterreninwijding van Sirius ontvangen.

Tineke zegt:

Deze ervaringen en inzichten vormen in onze tijd een waardevolle aanvulling op bestaande   therapievormen. Zij kunnen  de kwaliteit van je leven op vele vlakken verbeteren als je bereid bent in contact te treden met de wereld van de sjamaan; de wereld waarbinnen alles leeft en deel uitmaakt van een groter geheel.”

Sjamanisme is de oudste spirituele leefwijze die de mensheid kent. Sjamanisme komt in alle werelddelen voor en gaat er van uit dat alles een eigen bewustzijn en een eigen energieveld heeft. De quantum fysica en de uitgangspunten van het sjamanisme lopen hierbij verrassend synchroon. Als een energieveld is verstoord probeert de sjamaan in wijsheid en met liefde het evenwicht te herstellen. Healing binnen de sjamanistische traditie houdt in een herstel van het evenwicht en de verbondenheid op de vele niveaus waarop deze verstoord kunnen zijn; van fysiek, emotioneel, mentaal tot spiritueel en van persoonlijk tot maatschappelijk. Kenmerkend voor de sjamaan is dat hij of zij op een energetisch niveau zijn of haar werk doet, met één been in deze realiteit en met het andere been in andere dimensies. Hij of zij kent het mysterie van de dood en de onsterfelijkheid van de ziel. Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen zijn door de paqo’s van de Q’ero nation, Andes, Peru, ingewijd op het mystieke pad van de Pampamesayoq (Aardehoeder) en zijn sinds 2012 bij hen in de leer. De paqo’s hebben toestemming gegeven om trainingen, initiaties en wijsheid die ze van hen ontvingen aan anderen door te geven.

Over Hanneke van Rijsbergen: 

Hanneke werkt sinds 1994 met het energie-medicijn, is getraind in de traditie van de Spiritual Human Yoga, in 2008 ingewijd als sjamaan en in 2012 door de Paqo’s van de Q’ero Nation in Peru ingewijd op het mystieke pad van de Pampamesayoq. Ze werkte jarenlang in het bedrijfsleven, had gedurende 6 jaar een bestuursfunctie bij de voormalige School voor Sjamanisme en is sinds 2013 adj. coördinator, coach en mentor van de training voor Pampamesayoq. In haar sjamanistische, energetische healing praktijk “MAYU” werkt zij vanuit een diepe verbondenheid met de kosmos; de mystieke multi-di-MENS-ionale verbinding met de sterren, de mountains, spirits en de aarde zijn voor haar een bron van vreugde en informatie. Haar passie is het zichtbare en het onzichtbare verbinden om bewustwording, heling en balans te bewerkstelligen.

Tineke en Hanneke zullen in deze training de cursisten initiëren in de geweldige wereld van het Inca Sjamanisme via de vele mogelijkheden en technieken ter genezing, cleaning en bescherming van het energetisch lichaam. Op deze link vind je nog veel meer informatie over het Inca Sjamanisme en ook over Tineke ten Cate en Hanneke van Rijsbergen. https://incasjamanisme-nederland.nl

Praktische oefeningen en Trainingen in Kriya Yoga volgens Yogananda 

Programma:

6 september  2020 10:00 uur tot 13:00 uur zal de ochtend worden waargenomen door gastdocente: Ellen van Vulpen

Over Ellen van Vulpen:

Al sinds Ellen haar jeugd heeft zij, Ellen van Vulpen (1962), belangstelling voor natuurlijk genezen en massage. Tijdens haar werkzaamheden als verpleegkundige is zij zich gaan verdiepen in massage. Het effect van massage op een mens boeide haar dermate, dat zij zich verder is gaan scholen in therapeutische massages en energetische behandelingen die veel dieper doorwerken in het lichaam om het te kunnen helen. Ook is het haar passie om kinderen die niet lekker in hun vel zitten, uit balans zijn, te helpen het evenwicht in zichzelf weer te vinden. Daartoe volgde Ellen een 4-jarige opleiding kindercoaching. De laatste jaren heeft Ellen zich geschoold in meditatie en vooral in Kriya Yoga omdat zij daarmee mensen een tool kan aanreiken waarmee men zelf aan persoonlijke groei kan werken.

Paramhansa Yogananda

Bekend van de spirituele bestseller “Autobiografie van een Yogi” bracht de lang geheim gebleven Kriyayoga, met daarin de meest effectieve meditatietechniek naar het Westen. Meditatie wordt steeds breder erkend als een belangrijk hulpmiddel op weg naar gezondheid en succes. Het is een spirituele beoefening voor persoonlijke groei, die al duizenden jaren over de hele wereld wordt beoefend met voorspelbare resultaten.Vele facetten van het leven – zakelijk, relationeel, gezondheid – kunnen worden verbeterd door Kriya Yoga. Het helpt o.a. emotionele stress te verminderen, de concentratie te verbeteren en met meer vreugde in het leven te staan. En bovenal ontdek je je hoogste potentieel. Je komt weer in contact met je eigen levensbron.
In deze training leer je de basismeditatie van de Kriya Yoga, onderdeel van de eeuwenoude Indiase Raja Yoga traditie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek die de concentratie verhoogt en het denken tot rust brengt. Een ademtechniek brengt de emoties tot rust.

Verder komen diverse meditatiehoudingen, bewustzijnslagen, de zielskwaliteiten van de mens aan bod en energie oefeningen die helpen meer ontspannen en vitaler in het leven te staan. www.anandanederland.nl / www.helenderwijs.net. 

Opleidingen/trainingen/Ellen van Vulpen

Verpleegkunde A en C.C.U. (Coronary Care Unit), M.G.Z. Maatschappelijke Gezondheidszorg, Sportmassage, Haptonomische ontspanningsmassage,Therapeutic Touch, Bioreleasemassage, Babymassage, Holistic pulsing, Metamorfosemassage, Voetreflexmassage, Holistische Kindercoaching, Energetische Natuurgeneeskunde, Raja Yoga meditatiedocent, EMDR.

Het Talenten Spel

Programma:

6 September 2020 14:00 uur tot 17:00 uur zal de middag worden waargenomen door gastdocente: Paula Beentjes

Over Paula Beentjes:

Paula Beentjes is van huis uit jurist. En sinds 2009 werkzaam als coach en bemiddelaar voor ouders en gezinnen. Sinds enige jaren is zij daarnaast ook werkzaam als Talentencoach en Talententrainer.  Het is voor haar elke keer weer een vreugde deelnemers te begeleiden in deze innerlijke reis naar hun talenten.  Talentenspel kan zowel individueel als in groepen gespeeld worden. Iedere deelnemer krijgt een eigen spelbord en speelt voor zichzelf. Een aantal oefeningen zullen in tweetallen uitgevoerd worden.

Talentenspel in Vogelvlucht

Het Talentenspel is een bewustwordings- en zingevings-spel. De krachtige methodiek van het spel bied je een directe en speelse toegang tot je onbewuste. Dit traject geeft je de kans om jouw innerlijke rijkdom te leren kennen; sommige talenten ken je al goed, maar tijdens dit spel kunnen ook schatten worden  blootgelegd, die diep in jou verborgen liggen en waarvoor de tijd rijp is om er iets mee te gaan doen.

Deelname aan het spel brengt inzicht hoe jij de talenten die je in je hebt concreet kunt gaan inzetten in jouw leven. Want je talenten zijn er voor jou, voor de ontplooiing van jouw unieke wezen. En dat is precies wat dit ‘spel’ doet, het helpt jou datgene wat jij ten diepste bent naar de oppervlakte te brengen, datgene wat jij aan jezelf en -via je werk of door jouw ‘zijn’- aan de wereld te geven hebt. Ben jij ook benieuwd naar de verborgen schatten in jouzelf?

Het Talentenspel komt in de twee weekends van het symposium steeds een dagdeel aan bod. Tijdens het eerste weekend gaan we een dagdeel aan de slag met het Ronde Tafelbord (Wereldbord), dit is meer op exploratie gericht op vragen als: wat zijn jouw unieke talenten? En wat vertellen zij jou? En als vervolg hierop, gaan we in het tweede weekend van het symposium aan de slag met het Levensboombord, hier valt alles op zijn plek. We sluiten de tweede dag af: met de formulering van de levensmissie. Deze levensmissie gaat ieder met behulp van alles wat aan het licht is gekomen, formuleren. Het belooft een spannend en leerzaam symposium te worden.

Opgave, deelname en de kosten. 

Het deelnemen aan het Symposium Praktische Spirituele Ontwikkeling bestaat uit een vierdaagse (twee weekenden) durend symposium 4 gastdocenten en 2 assistent gastdocenten van YogaCentrum NovaStrada zullen verdeeld over 4 dagdelen hun lessen aanbieden aan de deelnemers. Zoals hierboven beschreven in het programma! Je kunt alleen inschrijven voor alle dagdelen en niet partieel. Deelnemen aan het Symposium kost relatief gezien nog geen € 125,00 per dag!

Deelnemen kan na schriftelijke (e-mail), of telefonische opgave uw reservering en recht op deelname staat vast indien u vòòr 25 augustus 2020 een bedrag hebt overgemaakt van € 49,00 onder vermelding van Symposium en uw telefoonnummer postcode en huisnummer dan kunnen we u altijd bereiken in geval van calamiteiten.

Het totaal bedrag is € 249,00 Dit is inclusief Koffie/Thee/Water en Lunch etc.
U mag het restbedrag van € 200,00 overmaken vòòr 25 maart 2020.

Er zijn 4 dagdelen steeds van 10:00 uur tot 13:00 uur en van 14:00 uur tot 17:00 uur. Tussen 13:00 en 14:00 uur is er een uitgebreide vegetarische en (zoveel mogelijk) biologische lunch. Koffie/Thee/water met iets lekkers is het hele symposium door verkrijgbaar.

(voor mensen die al deel hebben genomen in maart 2020 aan het symposium gelden andere regelingen omdat die het symposium al geheel of gedeeltelijk hebben betaald)

Aanmelden/Informatie op onderstaande telefoonnummer en/of e-mail adres: 

Daan Akkerman, e-mail: daanakkerman@icloud.com    
Tel: 06 53104794 / www.daanakkerman.nl 

Bankrelatie: NL39 TRIO 0198080417 Ten name van NovaStrada

 

 

Gegevens

Begin:
5 september 2020
Einde:
6 september 2020
Kosten:
€249
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://www.daanakkerman.nl

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0630041121