Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voor ouders van gevoelige kinderen met een sterke wil: Workshop Intensiteit en de dynamiek tussen Over- & Onderprikkeling

maart 25|10:00 - 17:00

€175

Workshop voor ouders van gevoelige intense kinderen met een sterke wil, over Intensiteit, Over- & Onderprikkeling

Door Angelique van der Mast & Ilse Hartman. Experts op het gebied van gevoeligheid, intensiteit en hoogbegaafdheid, bekend van LinkedIn.

Je kind heeft veel woede-uitbarstingen en huilbuien ‘om niets’. Jullie herkennen het lastige gedrag en de heftige emoties als een uiting van overprikkeling. Toch lijkt het bieden van rust niet voldoende te helpen. Dat ook onderprikkeling – ondervoeding van de juiste prikkels – zorgt voor flink oplopende spanning is minder bekend. Het is ook best een flinke puzzel om uit te zoeken wat er allemaal voor zorgt dat het emmertje van je kind steeds overstroomt.

Sommige van deze intense kinderen zijn ‘engeltjes’ op school; ze trekken zich terug en passen zich aan. ‘Had ik er hier maar 30 van,’ hoor je tot je verbazing van de leerkracht. Dit is niet wat je thuis ziet, integendeel. Thuis lopen jullie op eieren en wordt de sfeer vaak bepaald door hoe je kind zich voelt. Af en toe zie je nog een glimp van de enthousiaste nieuwsgierige peuter van toen, maar vaker hoor je gegrom, gesnauw of geschreeuw of loopt je kind met zijn ziel onder zijn arm.

Sommige kinderen passen zich niet (meer) aan op school, maar hangen daar de clown uit. Zijn brutaal, onhandig, druk of wiebelig of hangen ondersteboven. Komen niet tot leren, komen slechts tot klieren. School maakt zich zorgen en jullie nu ook. Koptelefoon, houten schot, apart zitten, niets lijkt nog te helpen. Wat nu?

In onze workshop op 25 maart gaan we hiermee aan de slag. We focussen op intensiteit, overprikkeling en onderprikkeling, met de nadruk op de laatste. We gaan ook de link met leefhonger onderzoeken: want áls je kind dan iets doet wat zijn of haar interesse heeft, lijkt het wel alsof ze hier vollédig in opgaan. Met hart en ziel, in hun element, intens opslurpend als een spons. (Totdat ze zó vol zitten dat ze erna volledig op apegapen liggen… Of als een rupsje-nooit-genoeg bijna buiten zinnen doorjakkeren naar het volgende leuke)

De bedoeling van de dag is een warm-bad-gevoel. Waarbij je je even niet meer de enige voelt, maar omringd wordt door gelijkgestemden. Met nét zulke intense kinderen. En aan het einde van de dag laten we jullie naar huis gaan met een hoop tools en inzichten, een praktisch plan én frisse moed om er gelijk mee aan de slag te gaan.

Voor meer informatie en om je op te geven klik hier!

NovaStrada
Average rating:  
 0 reviews

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0630041121