Onze docenten

Diana Gjaltema

Als leerkracht op een basisschool beleef ik veel plezier in het werken met kinderen. In mijn eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ kan ik dit op een mooie manier combineren met mijn passie voor yoga. Bij NovaStrada geef ik de Hatha Flow aan volwassenen en ook hierin kan ik veel van mijn passie kwijt. Niet alleen probeer ik tijdens mijn les mensen de heilzame werking van yoga te laten ervaren dmv oefeningen en visualisaties maar ik probeer ook altijd iets mee te geven. Dat kan bijvoorbeeld zijn een verbinding met de seizoenen of ons eigen lichaam.

Als leerkracht ben ik gediplomeerd en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen (HBO-Master SEN: Special Educational Needs) en het geven van sociale vaardigheidstrainingen (ABCG). Daarnaast ben ik gecertificeerd Reiki therapeut (Reiki I en II – Yvonne Oosterholt), kinderyogadocent en kinderyogatherapeut (Jip en Jan Academie – Helen Purperhart) en kunstzinnig dynamische coach (De Kleine Tiki). Als yogadocent heb ik gekozen voor de verdieping in de Hatha Yoga (Yoga Academie Nederland en NamoNamah).

Margonda Bouwman

Als ruiter heb je een soepel sterk en ontspannen lichaam nodig, dat vrij is van spanningen en verkramping. Ik was op zoek naar balans en bewustzijn. Zo kwam ik in de sportschool met yoga in contact, eerst om mij te ontspannen zoals zoveel mensen beginnen met yoga.

Na het proberen van verschillende soorten les voelde ik mij het meeste thuis bij de fysiek zwaardere yoga vormen als poweryoga en ashtanga. Pas als ik fysiek word uitgedaagd komt de ontspanning mentaal.

Yoga is inmiddels een lifestyle. Om mijn kennis te verbreden en inspiratie op te doen volg ik wekelijks les en regelmatig workshops bij o.a. Tony Giuliano, Kenny Graham, Stephen Ewashkiw, Ron van de Post, Yvonne de Hoop, Wieteke van Meer, en natuurlijk van Mandy en Dieuwertje van de open yoga studio in Groningen.

Kirsten Kosterman – Faas

De behoefte van mij om naar binnen te gaan in mezelf, balans willen voelen, rust, vertrouwen en bovenal liefde te ervaren heeft mij 23 jaar geleden naar mijn eerste yogales gebracht. En ik vond het heerlijk! Heb de gehele les een glimlach om mijn mond gehad, geregeld liepen de tranen mij over de wangen, puur en alleen omdat ik in contact stond met mezelf. En dat gevoel wilde ik graag blijvend ervaren in mijn dagelijks leven. Zo ontstond de behoefte om yoga deel uit te laten maken van mijn leven.
In die tijd heb ik mij ook verdiept in het Tibetaans boeddhisme en mij daar actief mee bezig gehouden door wekelijks te mediteren. Ik beoefende steeds meer yoga en meditatie en werd daardoor meer en meer stiller in mijn hoofd.
Ik heb de Reiki certificaten 1, 2 en 3 Master behaald van het Mikao Usui systeem, of ook wel het Usui Reiki Rhyoho. Daarnaast heb ik level I en II van Reconnection Healing behaald bij Eric Pearl in Amsterdam, ook een erg mooie manier om met energie te werken.
Toen heb ik mij vervolgens verdiept in cognitieve gedragstherapie en mindfulness en een diploma mee behaald bij het CIVAS.
Momenteel zit ik in mijn vierde en tevens laatste studiejaar van de prachtige en zeer diverse HBO Yogadocentenopleiding NamoNamah in Westerbroek. Hoewel ik dus nog in mijn opleiding zit, geef ik inmiddels met veel plezier al drie jaar yogales in o.a. Haulerwijk en Roden. Heerlijk hoeveel je leert van je cursisten, en hoe je een spiegel voor elkaar kunt zijn.
Ben dankbaar voor mijn vaste groep mensen die mij trouw zijn en waar ik elke keer weer prachtige lessen bij mag verzorgen. Ik heb erg veel zin mijn energie te mogen verbinden met NovaStrada en ook hier fijne lessen te gaan geven.

Ik ontmoet je graag!

Namaste
Kirsten

Marjanne Staats

Yoga gaat voor mij over balans en de constante beweging die hierbij hoort. Over de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Over acceptatie van het moment -wat soms een hele uitdaging kan zijn-, en over gebruik maken van alles dat kan inspireren om (weer) in balans en in je eigen flow te komen.

Sinds 2003 is de beoefening van yoga groot onderdeel van mijn leven. Het brengt me met mijn aandacht diep naar binnen, waar ik kan voelen wat ik nodig heb.

Ik geef in de eerste plaats zwangerschapsyoga en postnatale yoga daarnaast kun je me ook tegenkomen bij de andere lessen. Belangrijke peilers in de lessen die ik geef zijn; aandacht voor bewegen vanuit contact met jezelf, jouw core, jouw ademhaling, jouw intuitie of juist beweging gebruiken om dit contact te leggen. Mijn lessen zijn vaak rustig, maar kunnen ook intens zijn. Ik haal de inspiratie voor de lessen uit het leven, uit de tijd van het jaar, uit de natuur, uit wat ik zie in de mensen om me heen en uit de energie in de groep.

Zwangerschapsbegeleiding

Door mijn eigen ervaringen rond de geboorte van mijn oudste dochter besloot ik mijn hart te volgen en de overstap te maken van beeldende therapie naar de geboortezorg.

Ik miste in het reguliere geboorte-aanbod de aandacht voor alle veranderingen die je als vrouw doormaakt, voor bewustzijn rondom de geboorte. Ik zag allerlei mogelijkheden om vrouwen (en hun gezin) te dienen in deze levensveranderende periode, zodat ze zich gedragen, verzorgd en aanwezig kunnen voelen. 

En toen kwam de mogelijkheid om zwangerschapsyoga te gaan geven bij een studio in Groningen. Een kans die ik met beide handen aangreep.

Vele trainingen later bied ik vanuit mijn eigen praktijk yoga, (postpartum) doula begeleiding, therapie en andere diensten aan rondom zwangerschap, geboorte en het eerste jaar erna.

In mijn werk met vrouwen en vooral moeders komen mijn liefde voor yoga, geboorte, voeding, kruiden, massage, psychotherapie en veranderingsprocessen samen.

Naast mijn eigen praktijk geef ik met veel liefde en aandacht les bij verschillende yogastudio’s. De lessen stem ik zoveel mogelijk af op de groep.

Desgewenst is persoonlijke begeleiding, extra ondersteuning samen met je partner, zwangerschaps- en geboortecursus op maat, oefeningen bij stuitligging, of begeleiding na de geboorte  ook mogelijk.

PraktijkMama 
Zwangerschaps- en postpartum begeleiding, yoga, coaching & beeldende therapie.

www.praktijkmama.nl

Nadine van Loon

 Mijn naam is Nadine, ik ben sinds ik kon lopen al aan het dansen geweest. Op allerlei soorten dans gezeten als kind en volwassene en de laatste jaren veel aan martial art (Taekwon-Do) beoefend en allerlei soorten Yoga. Met name Hatha Yoga, Sub Yoga, Acro Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga, Kinder Yoga, Stoel Yoga, ZwangerschapsYoga, Mama baby Yoga en Hot Yoga.

500 hrs diploma Hatha Yoga align behaald en Zwangerschapsyoga en Mama baby yoga diploma behaald.

In mijn lessen zorg ik voor je veiligheid en goede uitlijning van je ledematen en dat alle spieren goed aanbod komen. Een stukje verdieping van je eigen kunnen is goed mogelijk en een grap ter ontspanning.

Rustig opbouwend met vaak klein stukje meditatie, om stil te staan bij de ademhaling met een bepaalde techniek dat komt voor in mijn yogalessen. In verschillende poses staan die dan dynamisch of juist statisch worden vervolbracht.

Het doen stromen van je levensenergie maar zeker ook je eigen inzichten/gevoelens/ont stressen en ontspanning zijn heel belangrijk.

Zie je graag op een yogales

Namaste

 

Meer lezen over mij kijk op www.nadinevanloon.nl