06-30041121 info@novastrada.nl

Onze docenten

Diana Gjaltema

Als leerkracht op een basisschool beleef ik veel plezier in het werken met kinderen. In mijn eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ kan ik dit op een mooie manier combineren met mijn passie voor yoga. Bij NovaStrada geef ik de Hatha Flow aan volwassenen en ook hierin kan ik veel van mijn passie kwijt. Niet alleen probeer ik tijdens mijn les mensen de heilzame werking van yoga te laten ervaren dmv oefeningen en visualisaties maar ik probeer ook altijd iets mee te geven. Dat kan bijvoorbeeld zijn een verbinding met de seizoenen of ons eigen lichaam.

Als leerkracht ben ik gediplomeerd en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen (HBO-Master SEN: Special Educational Needs) en het geven van sociale vaardigheidstrainingen (ABCG). Daarnaast ben ik gecertificeerd Reiki therapeut (Reiki I en II – Yvonne Oosterholt), kinderyogadocent en kinderyogatherapeut (Jip en Jan Academie – Helen Purperhart) en kunstzinnig dynamische coach (De Kleine Tiki). Als yogadocent heb ik gekozen voor de verdieping in de Hatha Yoga (Yoga Academie Nederland en NamoNamah).

Margonda Bouwman

Als ruiter heb je een soepel sterk en ontspannen lichaam nodig, dat vrij is van spanningen en verkramping. Ik was op zoek naar balans en bewustzijn. Zo kwam ik in de sportschool met yoga in contact, eerst om mij te ontspannen zoals zoveel mensen beginnen met yoga.

Na het proberen van verschillende soorten les voelde ik mij het meeste thuis bij de fysiek zwaardere yoga vormen als poweryoga en ashtanga. Pas als ik fysiek word uitgedaagd komt de ontspanning mentaal.

Yoga is inmiddels een lifestyle. Om mijn kennis te verbreden en inspiratie op te doen volg ik wekelijks les en regelmatig workshops bij o.a. Tony Giuliano, Kenny Graham, Stephen Ewashkiw, Ron van de Post, Yvonne de Hoop, Wieteke van Meer, en natuurlijk van Mandy en Dieuwertje van de open yoga studio in Groningen.

Kirsten Kosterman – Faas

Ik geef op de woensdagochtend de Easy Flow yogales bij NovaStrada. Een heerlijke les waar ik veel in kwijt kan. Zelf beoefen ik al 27 jaar yoga bij verschillende docenten. Mijn diploma heb ik behaald bij de opleiding, NamoNamah een 4 jarige HBO yoga docentenopleiding in Westerbroek. Daarnaast heb ik mijn Reiki 1, 2 en 3a certificaten en level 1 en 2 van de Reconnection healing van Eric Pearl.  Maar ik blijf in ontwikkeling als mens..

Ik besef mij, dat het imago van yoga flink verandert is, en niet meer wordt gezien als een: wat suffe bezigheid, waarbij in een achterafzaaltje een groepje vrouwen in een kring zit te mediteren (zoals 27 jaar geleden). Dat heeft best lang om yoga heen gehangen. De afgelopen jaren heeft de populariteit van yoga echter een vlucht genomen. Veel mensen willen bewuster in het leven staan, gezonder eten, meer bewegen en ontspannen. Yoga kan daar een heel mooie aanvulling op zijn.

Yoga betekent in het sanskriet “eenheid” of “samenbrengen”. Met andere woorden; in balans komen door jezelf beter te leren kennen, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar ook: jezelf tijdens een yogales (of juist na de les) af en toe stevig tegen komen. En ook al doen sommige flitsende yogafoto’s je het soms wel denken; yoga gaat vooral niet om presteren. Het maakt niet uit of je wel of niet met je handen plat op de grond komt. Of dat je mede-yogi veel leniger is dan jij en veel gemakkelijker in allerlei houdingen kan blijven staan. Yoga doe je vooral voor jezelf; om jezelf fit te houden, of juist als rustpuntje in je leven en voor persoonlijke groei. Daarom vind ik het ook zo belangrijk, dat mijn cursisten zich veilig voelen in mijn les. Een plek om even helemaal niks te moeten, maar gewoon te mogen zijn in verbinding met jezelf en met elkaar. 

Ik zie je graag in mijn les.

Marjanne Staats

Yoga gaat voor mij over balans en de constante beweging die hierbij hoort. Over de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Over acceptatie van het moment -wat soms een hele uitdaging kan zijn-, en over gebruik maken van alles dat kan inspireren om (weer) in balans en in je eigen flow te komen.

Sinds 2003 is de beoefening van yoga groot onderdeel van mijn leven. Het brengt me met mijn aandacht diep naar binnen, waar ik kan voelen wat ik nodig heb.

Ik geef in de eerste plaats zwangerschapsyoga en postnatale yoga daarnaast kun je me ook tegenkomen bij de andere lessen. Belangrijke peilers in de lessen die ik geef zijn; aandacht voor bewegen vanuit contact met jezelf, jouw core, jouw ademhaling, jouw intuitie of juist beweging gebruiken om dit contact te leggen. Mijn lessen zijn vaak rustig, maar kunnen ook intens zijn. Ik haal de inspiratie voor de lessen uit het leven, uit de tijd van het jaar, uit de natuur, uit wat ik zie in de mensen om me heen en uit de energie in de groep.

Zwangerschapsbegeleiding

Door mijn eigen ervaringen rond de geboorte van mijn oudste dochter besloot ik mijn hart te volgen en de overstap te maken van beeldende therapie naar de geboortezorg.

Ik miste in het reguliere geboorte-aanbod de aandacht voor alle veranderingen die je als vrouw doormaakt, voor bewustzijn rondom de geboorte. Ik zag allerlei mogelijkheden om vrouwen (en hun gezin) te dienen in deze levensveranderende periode, zodat ze zich gedragen, verzorgd en aanwezig kunnen voelen. 

En toen kwam de mogelijkheid om zwangerschapsyoga te gaan geven bij een studio in Groningen. Een kans die ik met beide handen aangreep.

Vele trainingen later bied ik vanuit mijn eigen praktijk yoga, (postpartum) doula begeleiding, therapie en andere diensten aan rondom zwangerschap, geboorte en het eerste jaar erna.

In mijn werk met vrouwen en vooral moeders komen mijn liefde voor yoga, geboorte, voeding, kruiden, massage, psychotherapie en veranderingsprocessen samen.

Naast mijn eigen praktijk geef ik met veel liefde en aandacht les bij verschillende yogastudio’s. De lessen stem ik zoveel mogelijk af op de groep.

Desgewenst is persoonlijke begeleiding, extra ondersteuning samen met je partner, zwangerschaps- en geboortecursus op maat, oefeningen bij stuitligging, of begeleiding na de geboorte  ook mogelijk.

PraktijkMama 
Zwangerschaps- en postpartum begeleiding, yoga, coaching & beeldende therapie.

www.praktijkmama.nl

Nadine van Loon

 Mijn naam is Nadine, ik ben sinds ik kon lopen al aan het dansen geweest. Op allerlei soorten dans gezeten als kind en volwassene en de laatste jaren veel aan martial art (Taekwon-Do) beoefend en allerlei soorten Yoga. Met name Hatha Yoga, Sub Yoga, Acro Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga, Kinder Yoga, Stoel Yoga, ZwangerschapsYoga, Mama baby Yoga en Hot Yoga.

500 hrs diploma Hatha Yoga align behaald en Zwangerschapsyoga en Mama baby yoga diploma behaald.

In mijn lessen zorg ik voor je veiligheid en goede uitlijning van je ledematen en dat alle spieren goed aanbod komen. Een stukje verdieping van je eigen kunnen is goed mogelijk en een grap ter ontspanning.

Rustig opbouwend met vaak klein stukje meditatie, om stil te staan bij de ademhaling met een bepaalde techniek dat komt voor in mijn yogalessen. In verschillende poses staan die dan dynamisch of juist statisch worden vervolbracht.

Het doen stromen van je levensenergie maar zeker ook je eigen inzichten/gevoelens/ont stressen en ontspanning zijn heel belangrijk.

Zie je graag op een yogales

Namaste

 

Meer lezen over mij kijk op www.nadinevanloon.nl

Lisa Oomkens-Schuur                                                        

Tijdens mijn eerste echte yogaretraite in Thailand in 2006 werd mijn passie voor yoga geboren. Sindsdien volgden er lessen en retraites in binnen-en buitenland.

Toen ik een jaar of acht was zat ik al op kinderyoga, ook toen vond ik het al leuk, hoewel ik natuurlijk nog niet heel bewust bezig was. Wel waren de fysieke houdingen (asana’s) toen nog een stuk makkelijker!

Als volwassene gaat het allemaal een stuk lastiger, helemaal wanneer je jaren niks aan het fysieke onderhoud van je lichaam hebt gedaan.  Zo was ik als tiener en begin twintiger niet altijd even gedisciplineerd op het ‘yoga-pad’. Maar tegenwoordig heb ik tot mijn eigen verbazing echt discipline en ben ik zeer regelmatig en trouw bezig met yoga. Het voelt goed, zowel fysiek als mentaal, en ik zou niet meer zonder kunnen.

Gaandeweg zocht ik meer verdieping en heb ik een Yoga Teacher Training op Bali (RYT-200) gevolgd.. Ook heb ik de 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post afgerond. Wat de beste basis is geweest. Diepe oude kennis vanuit India in de traditie van Brhamrishi Viswatma Bawraji, gecombineerd met de Hollandse nuchterheid en humor. Want voor mij heeft yoga niks ‘zweverigs’ het zorgt er juist voor dat je goed met beide benen op de grond staat!

Vanaf 2015 geef ik wekelijkse yoga lessen. Drie jaar later werd ik fulltime yogadocent en sindsdien ben ik niet meer werkzaam als fysiotherapeut. Yoga is absoluut mijn passie, ik voel en zie wat het mij doet en ik zie dit bij leerlingen. Dit is fantastisch om te zien en door te mogen geven!

In de yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft altijd enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Nog steeds volg ik regelmatig workshops, lessen, scholingen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken. Zo heb ik recentelijk een verdiepingscursus Pilates bij Marjon van Grunsven samen met Doreth gevold. En een yin yoga opleiding bij arhanta yoga ashram. 

Als yogadocent met mijn achtergrond als fysiotherapeut is het mijn streven is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Zo geef ik regelmatig anatomie workshops voor yogadocenten en ben ik anatomie docent bij de dynamische yogaopleiding van Ron van der Post en schreef ik tijdens mijn opleiding fysiotherapie de afstudeerscriptie ‘Does yoga reduce the pain and functional disability when used as a treatment in people with chronic lower back pain?’ Deze scriptie kun je hier lezen. 

Naast dit yogapad wat ik graag bewandel woon ik samen met mijn man, twee kleine kindjes en hond. En volg ik af en toe Pilates lessen.