06-30041121 info@novastrada.nl

Zwangerschapsyoga in Roden

Zwangerschapsyoga – kom in contact met jezelf en je kindje

Zwangerschapsyoga is een hele fijne manier voor (aanstaande) moeders om te leren ontspannen en contact te maken met het kindje in je buik. Yoga tijdens je zwangerschap is goed voor jou en voor je baby.

Bij NovaStrada Roden streven we ernaar om zwangere vrouwen zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze bijzondere levensfase. Onze toegewijde en ervaren docente leidt jou door een reeks zorgvuldig gekozen zwangerschapsyogalessen die speciaal zijn ontworpen om de fysieke en emotionele uitdagingen van de zwangerschap aan te pakken.

Verlicht stress en andere zwangerschapsklachten

Zwangerschap is een tijd van grote veranderingen in je lichaam. Het is een periode van vreugde en verwondering, maar het kan ook fysieke ongemakken, stress en spanning met zich mee brengen. Mocht jij dit ervaren weet dan dat Zwangerschapsyoga een hele effectieve manier is om met deze ongemakken om te gaan. 

Daarnaast kan zwangerschapsyoga allerlei klachten helpen verlichten en kan je ook met bijvoorbeeld bekken- of rugklachten meedoen. De lessen in Roden helpen je om je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden, zodat je vanuit vertrouwen de komst van het kleine wonder tegemoet kan gaan.

Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben voor zwangerschapsyoga!

Je niveau maakt niet uit, dus of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met yoga, je bent welkom om deel te nemen. Yoga tijdens je zwangerschap is niet alleen een fysieke activiteit, maar ook een gelegenheid om te verbinden, te groeien en je voor te bereiden op de komst van je kleintje. Wij bieden je een rustige en gastvrije plek waar je je comfortabel kunt voelen tijdens deze belangrijke reis.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij onze zwangerschapsyoga lessen!  

“Ik vind de zwangerschapsyoga ontzettend fijn! Tijdens de lessen kom ik mentaal tot rust en maak ik bewust contact met mijn baby. In de houdingen word ik soms fysiek flink uitgedaagd, maar ik voel me daardoor juist fit, sterk en soepel.

Het is fijn dat we na de les onderling ervaringen kunnen uitwisselen en tips krijgen over het zwanger zijn en moeder worden.” – Nienke

Onze zwangerschapsyoga in Roden is wekelijks op maandag van 18:30 tot 19:45. Je kunt op elk moment instromen.

Om je op te geven voor de zwangerschapsyoga of eerst een losse les te proberen, klik hier!  Je kan voor deze les helaas geen gratis proefles doen. 

 

 Waarom zwangerschapsyoga? 

1. Verlichting van Fysieke Ongemakken: Zwangerschapsyoga helpt bij het verminderen van rugpijn, bekkenpijn en andere veelvoorkomende zwangerschapsgerelateerde klachten. De zachte houdingen en stretches zijn ontworpen om de spanning in je lichaam te verminderen en je meer comfort te bieden.

2. Stressvermindering: Zwanger zijn brengt vaak emoties met zich mee, en stress kan een grote rol spelen. Onze yogalessen bevatten ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen die je kunnen helpen omgaan met stress en angst.

3. Voorbereiding op de Bevalling: Zwangerschapsyoga leert je niet alleen omgaan met de fysieke uitdagingen van de zwangerschap, maar ook om je voor te bereiden op de bevalling. We richten ons op ademhalingstechnieken en houdingen die gunstig zijn tijdens de bevalling. 

4. Verbinding met Andere Aanstaande Moeders: Onze zwangerschapsyoga cursussen bieden een geweldige kans om in contact te komen met andere aanstaande moeders in Roden. Het delen van ervaringen is heel waardevol.

5. Bevordering van Algemene Welzijn: Onze yogalessen bevorderen niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je algemene welzijn. Je zult merken dat je meer energie hebt en je beter kunt ontspannen.

 

Vanaf wanneer beginnen met zwangerschapsyoga?

Wij krijgen vaak de vraag vanaf wanneer kan ik beginnen met Zwangerschapsyoga? Zwangerschapsyoga is over het algemeen gunstig voor aanstaande moeders vanaf het moment dat ze zich comfortabel voelen om deel te nemen, meestal na het eerste trimester van de zwangerschap.

Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam. Onze zwangerschapsyogacursussen zijn ontworpen om aan te sluiten bij de behoeften en het comfortniveau van zwangere vrouwen gedurende de gehele zwangerschap, en onze ervaren instructrice zal je begeleiden bij het kiezen van de juiste houdingen en oefeningen voor jouw specifieke situatie.

Het doel is om een ondersteunende omgeving te bieden waarin aanstaande moeders hun zwangerschap op een gezonde en evenwichtige manier kunnen omarmen.

Onze zwangerschapsyoga in Roden is wekelijks op maandag van 18:30 tot 19:45. Je kunt op elk moment instromen.

Deelnemen kan met 1 van onderstaande pakketen. Klik op de balk en boek je volgende les. Je kan voor deze les helaas geen gratis proefles doen.  

“Fijn om zo, op een hele mooie locatie, even in een ‘relaxbubbel’ te kunnen kruipen. Even niet de haast van alledag maar tijd voor jezelf, je kindje en ontspanning. Tijd voor je zwangerschap. Open communicatie zorgde ervoor dat ik mij gelijk welkom voelde.”