06-30041121 info@novastrada.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

2-daagse training Medicijnwiel & Opstellingen

augustus 24|13:00 - augustus 25|17:30

2-daagse training Medicijnwiel & Opstellingen

Ben je nieuwsgierig naar jouw oorspronkelijke zielsenergie en naar wat het leven voor je in petto heeft? Zou jij ook meer inzicht én meer verdieping willen op jouw levenspad? Wil je weten hoe jij je leven bewust kunt sturen?

Stel je voor dat je daar hulp bij krijgt, in verbinding met oude levenswijsheid en universele kennis. Voel je je dan geroepen? Zeg je dan: “Ja, ik wil”?

Werken met het Medicijnwiel is tastbaar verbinding maken met alle aspecten van het leven, te midden van de kennis en potentie van het universum.

Het Wiel is een waardevol instrument om:

  • inzicht te krijgen in wat je ervaart in het dagelijks leven en de potentie daarvan
  • vragen te stellen en antwoorden te ontvangen
  • verlangens te onderzoeken en je weerstanden en blokkades te doorbreken
  • in verbinding te staan met de Bron en vanuit je midden/je kracht te creëren

Het Wiel kan je helpen her-inneren hoe en waar je verbinding mee hebt, welke gaven je bezit (talenten en kwaliteiten) en hoe je deze kunt inzetten en waar je niet lekker doorstroomt. Het Wiel kan ook dienen om obstakels en stagnatie te doorgronden en te doorleven, zodat je steeds meer in contact komt met wie je ten diepste bent.

Kortom: het is een magische tool om je flow op gang te brengen en te houden en je pad van ontwikkeling te gaan.

Het Medicijnwiel

Volgens de overlevering is het Medicijnwiel een cirkel – en heel. Zo ben jij geboren in jouw Wiel, jouw levenskrachtveld en met de velden daaromheen, zoals die van je voorouders. ‘Medicijn’ staat voor de levenskracht, die in iedereen aanwezig is.

Het bestaat uit de vier windrichtingen, tussenrichtingen en het midden/de spil. De windrichtingen belichamen de elementen van het aardse leven. Zo staat het Oosten voor vuur, de opkomende zon, de lente en het nieuwe begin, het Zuiden voor water, de volle zon, de zomer en manifestatie, het Westen voor aarde, de ondergaande zon, de herfst en innerlijke kracht, het Noorden voor lucht, de nacht, de winter en de stilte. De tussenrichtingen staan in verbinding met de 4 oerkrachten, die de elementen in beweging zetten, zodat er leven kan zijn: waarheid/waarachtigheid, liefde, orde en beweging. Via de paden vanuit de windrichtingen kom je terecht in het midden van het Wiel, waar je in verbinding staat met de Bron, het centrum van Kracht en Heelheid.

De Training:

In deze krachtige training creëren we een tastbaar Medicijnwiel, zodat je het wiel en de kwaliteiten van de richtingen aan den lijve kunt ervaren.

Om te werken met het Wiel combineren we sjamanistische tools met de velden van Systemische Opstellingen.

Je ervaart hoe je het Wiel kunt inzetten in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in hoe jouw krachten verdeeld zijn (waar liggen je grootste kwaliteiten en waar kom je tekort) en welke bewegingen er mogelijk zijn om meer in balans te komen. Je leert hoe je het Wiel kunt inzetten als hulpbron in je leven.

Door het Wiel bewust te ervaren, wordt het vermogen in je wakker gemaakt om voorbij te gaan aan de aardse beperkingen, waardoor je je kunt bevrijden van oude overtuigingen, trauma’s en vastzittende emoties en een nieuwe werkelijkheid kunt creëren. De heling die ontstaat werkt door op meerdere lagen, zowel mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel. Hoe je met jezelf en met anderen omgaat kan daardoor een diepgaande verandering ondergaan.

In deze training wordt je begeleid door twee passievolle vrouwen, energetisch en systemisch counselor Marieke Mosk en sjamanistische coach en soundhealer Layla Radjab. De samenwerking tussen deze twee vrouwen zorgt voor een zorgvuldige en veilige setting met de nodige humor, openheid, respect en verbondenheid.

Opbouw van de dagen:

Iedere trainingsdag start met een hartmeditatie met drum en zang om je af te stemmen op je hart, de energetische poort naar de ziel. Ook kijken we van hieruit met welke levensvraag/intentie je de trainingsdagen ingaat.

Dag 1
Kennismaken met het Wiel:

Het Wiel als een levende spirit bewust worden door contact te maken met het centrum van Heelheid en de universele kwaliteiten van de vier Windrichtingen. Om het ervaren van het Wiel te oefenen onderzoek je aan de hand van een levensvraag op welke plek je kracht nodig hebt/kunt ontvangen.

Je medecursisten zijn de spreekbuis van bijvoorbeeld de Windrichtingen, je krachten of je blokkades en oefenen zich zo in het afstemmen op de informatie die er beschikbaar is.

Dag 2
Het Wiel als levenskompas:

Op deze dag gaan we uitgebreider en dieper in op het Wiel als kompas voor ons bestaan op aarde. Je gaat voelen hoe jij onderdeel uitmaakt van de levenscyclus én deze ook belichaamt. Middels oefeningen op het Wiel met andere deelnemers maak je het Wiel je steeds meer eigen. Je krijgt inzicht in hoe het Wiel te hanteren, ook in je dagelijks leven. Je gebruikt hiervoor de reader, die je aangereikt krijgt in de training.

Begeleiding: Marieke Mosk & Layla Radjab
Data: zaterdag 24 en zondag 25 augustus, 13.00 – 17.30 uur.
Locatie: yogacentrum NovaStrada, Roden
Bijdrage:  220,- (inclusief thee & lekkers)
Meenemen: meditatiekussentje, een steen (vuistgrootte), pen.

Deze workshop wordt aangeboden vanuit trainingscentrum CIrkeL. CIrkeL is een samenwerkingsverband van sjamanistisch coach Layla Radjab en systemische counselor Marieke Mosk. Onze kennis en ervaring is verankerd in de oorspronkelijke natuur van alle dingen, geworteld in sjamanisme en spiritualiteit. Onze workshops en trainingen bestaan uit sjamanistische Droomcirkels, klankconcerten, drumcirkels en het werken met Systemische Opstellingen, waaronder Opstellingen met Paarden. Neem een kijkje op www.trainingscentrumcirkel.nl

Layla Radjab – Sjamanistisch coach & soundhealer

Layla begeleidt trainingen bij CIrkeL en heeft een eigen praktijk als sjamanistisch coach. Layla volgde meerdere trainingen in de soundhealing en in het sjamanisme, o.a. bij Roel Crabbé van centrum Anam Cara in België. Dit diepgaande droomwerk in de menselijke ziel gaven haar vanaf het eerste moment het gevoel van thuiskomen. Bij haar sjamanistisch droomwerk zet ze haar zangstem, die intuïtief is en diep doorwerkt, in als klank voor healing samen met de genezende klank van haar sjamanendrum en andere meditatieve instrumenten. In haar werk met mensen zoekt ze naar de verbinding vanuit de kracht van het Hart.

Layla: “Voor mij gaat sjamanisme over je eigen unieke plek innemen in een groter geheel, je verbonden voelen met het universum. En dat jij als mens je eigen taak hebt op deze aarde. Iedereen heeft zijn eigen ‘dreamsong’, zijn of haar eigen spirituele landschap. Deze draag je met je mee vanuit je voorouders. Het is aan jou om er contact mee te maken. Zodat je gaat leven vanuit de wijsheid van je hart, vanuit wie jij ten diepste bent”.

Je kunt een muziekopname met haar zangstem beluisteren op de website van haar praktijk:  www.droomtijdvandeziel.nl

 

Marieke Mosk – Lichaamsgericht therapeut, energetisch & systemisch counselor

Marieke begeleidt trainingen bij CIrkeL en heeft een eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut. Marieke werd en wordt gedreven door een diep verlangen naar heelheid. Ze werd opgeleid tot natuurgeneeskundig massagetherapeut, gebaseerd op de idee dat alles samenhangt. Er volgden studies met betrekking tot het grotere plaatje en de wetenschap dat alles in de basis energie is, waaronder Familie Opstellingen, Sjamanistisch werk en Verzamelpuntcorrectie. Ze werkt professioneel met ‘lichamen’ in de breedste zin van het woord. Ze bevordert zelf-heling, bewustzijnsprocessen en empowerment geworteld in intentie en in het begrip dat we tegelijk de makers van dit bestaan én de creatie zelf zijn.

Marieke: “Een van mijn favoriete uitspraken is: ‘Nature is magical, and magic is natural’ (Linda Tucker).  Ik help je zoeken en vinden waar bij jou de opening zit om jezelf te helen en verheffen door dat te doen wat werkt.”

Kijk voor meer info op haar website: www.mariekemoskmassage.nl

 

 

Gegevens

Begin:
augustus 24|13:00
Einde:
augustus 25|17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0630041121