06-30041121 info@novastrada.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5-daagse training Medicijn voor de Aarde

maart 23|13:30 - 17:15

5-daagse training Medicijn voor de Aarde.

Het sjamanistische pad – een oude spirituele levenswijze

Voel jij ook de roep van het sjamanistische pad en het verlangen om de kracht te ervaren van deze oude spirituele levenswijze en helingsmethode?

In deze training ga je met behulp van krachtige sjamanistische rituelen contact maken met jouw zielsessentie middels trancereizen,  zang (stembevrijding), dans, werken met het Medicijnwiel en het spelen op de sjamanendrum.

Traditionele sjamanen zeggen dat ieder mens een speciaal medicijn, een talent of een gift in de wereld te brengen heeft. Iedereen heeft de taak en het recht om die persoonlijke kwaliteit tot ontwikkeling te brengen en kan daarbij rekenen op steun van krachten uit de andere realiteiten. De droomreizen en sjamanistische rituelen in deze training hebben als doel om hier meer zicht op te krijgen, zodat je langzaam maar zeker van hieruit je plek in de wereld kan innemen.

Bij alle bijeenkomsten wordt je vooraf gesmudged, dat wil zeggen dat je energieveld wordt gereinigd met de rook van salie. Alle cirkels starten met een hartmeditatie, waarin er voor je gedrumd en gezongen wordt om het hartchakra te openen. De zang van Layla, die intuïtief is en diep doorwerkt, nodigt samen met de klank van de drum en andere meditatieve instrumenten uit tot het loslaten van oude energetische patronen en het verwelkomen van jouw zielsessentie. Je gaat je steeds meer verbonden voelen en ervaart de vreugde van thuiskomen in jezelf.

Ook als je je Medicijn al ‘leeft’, kan deze training is een mooie verdieping zijn in het sjamanistische pad.

In  de cirkels is veel aandacht voor het ceremoniële aspect en wordt gezorgd voor een zorgvuldige en veilige setting met onderlinge openheid, respect, humor en verbondenheid.

Op locatie bij het prachtige groene yogacentrum NovaStrada in Roden. Gegeven door sjamanistisch coach en soundhealer Layla, die al vele vreugdevolle cirkels heeft begeleid bij NovaStrada.

Opbouw van de training:

De sjamanistische Droomreis 

In verbinding met je intuïtie en je creatiekracht

In deze eerste bijeenkomst wordt je meegenomen door melodieuze intuïtieve zang en de klank van de sjamanendrum naar je binnenwereld. Een trance-reis is als een wakkere droom, waar je in contact komt met je intuïtie en je innerlijke wereld: de Droomtijd. Je reist zonder je te verplaatsen. In de reis kun je krachtdieren ontmoeten en een diepe mystieke verbinding voelen. Door de klank van de drum, die als een hartslag is, kom je in een diepe ontspanning. Je denken wordt uitgeschakeld en je komt in een andere staat van bewustzijn. In deze meditatieve staat van zijn kun je betekenisvolle beelden ervaren, nieuwe inzichten krijgen of een energetische heling. 

Na de hartmeditatie reizen we eerst naar de Benedenwereld om contact te maken met de natuurelementen en onze Krachtdieren. Daarna reizen we naar de Bovenwereld om contact te maken met onze innerlijke Gidsen (voorouders, opgestegen heelmeesters, of andere zielen). Dit doen we met behulp van geleide meditaties, drum en zang. Er is ruimte in een dialoog na iedere Droomreis om je ervaringen te delen. De middag wordt afgesloten met een klankbad met Tibetaanse klankschalen.

Opdracht voor thuis: maken van Droomreizen naar de Beneden- en/of Bovenwereld met behulp van  geleide meditaties (opnames). Doel is om meer inzicht te krijgen in jouw levenspad en contact te maken met je intuïtie als bron van informatie.

 

Dans-je-Ziel workshop

(met gastmuzikante Karka Speelman)

De rituele kracht van Dans 

Bij deze Droomcirkel wordt je eerst meegenomen door de sjamanen drum voor een Droomreis naar de Benedenwereld, waarna je je reis gaat dansen onder begeleiding van (live)-muziek. Je danst op blote voeten en met een blinddoek, zodat je goed contact kan maken met je lijf. Dit doe je vanuit een gerichte intentie, waardoor je in contact komt met je diepste verlangens. Door te dansen geef je uitdrukking aan de kracht van je ervaring van de trancereis.

We beginnen met een dans meditatie als uitnodiging om het bewustzijn in het lichaam meer wakker te ervaren. Met live djembé en/of handpan die je prikkelt tot het vrije gevoel van de overgave aan de dans. Vervolgens ga je dansen op mooie ritmes en muziek van over de hele wereld. Al dansend verken je de ruimtes in jezelf en kun je je gevoelens laten stromen. Je ervaart je kracht én je kwetsbaarheid. Je danst in verbinding met je Ziel. Ook nodigen we je ook uit om bij een aantal meer meditatieve dansnummers te zingen en je stem te bevrijden. Na de dans vindt je jezelf terug op Moeder Aarde, op een yoga-matje, in de klanken van meditatieve instrumenten zoals Tibetaanse klankschalen en melodieuze intuïtieve zang. Aan het eind van de middag is er ruimte om je ervaringen te delen. 

Met yogadocent Karka Speelman op de djembé, handpan & klankschalen. 

Opdracht voor thuis: dansen op meditatieve muziek (playlist) vanuit een gerichte intentie met als doel om je lichaam als instrument te ervaren voor het her-inneren van je zielsenergie. 

 

Healing Drumcirkel

Ritme en zang als oeroude helingsmethode

In deze healing drumcirkel ga je de vrijheid ervaren van het spelen op de sjamanendrum en ga je je stem bevrijden door het zingen van prachtige sjamanistische liederen uit verschillende werelddelen. Je verbindt je vanuit het hart met de genezende klanken van de drum, zodat de trillingen van de drum door je heen kunnen stromen. Alle liederen zijn zeer meditatief met een meer langzaam of juist up-beat tempo, waarbij je of kunt gaan vertragen of juist meer krachtige energie zal gaan voelen door het ritme. Je krijgt bij de liederen verschillende ritmes aangeleerd bij de drum, waarvan je opnames voor thuis ontvangt. 

We kijken o.a. naar een Cherokee watersong, zingen liederen over Pachamama (Moeder Aarde) en zingen we een prachtig lied uit de Seneca traditie over grootmoeder Maan. Er zullen ook nieuwe liederen worden gezongen. Naast deze songs is er ook ruimte voor vrije improvisatie, waarbij een ieder uit de groep zijn of haar eigen reis maakt op de drum. Je wordt daarbij uitgenodigd om je eigen flow te volgen en je vrij te voelen om te zingen of te ‘sounden’. We sluiten de cirkel af met een healing ceremonie met onze drums voor enkele deelnemers uit de groep. Ook als ‘gever’ zul je ervaren hoe de trilling van de drums tot in je hele wezen doordringt. Wanneer je zelf geen drum hebt, ontvang je een leendrum. 

Opdracht voor thuis: het zingen van de liederen (met behulp van opnames) en het oefenen van de ritmes op de drum om de ‘ancient drummer’ in jezelf wakker te maken.

(Heb je geen drum? Dan bestaat de mogelijkheid om een leendrum te huren via deze training bij Stiggelbout).

 

Het sjamanistische Medicijnwiel & Opstellingen

(met gastdocent & systemisch counselor Marieke Mosk)

Voor balans op je levenspad

Volgens het sjamanistische Medicijnwiel, een wegwijzer waarin je diepe verbinding maakt met je oorspronkelijke zielsenergie, lopen wij telkens weer opnieuw ons ‘Wiel van wijsheid’.  Door dit Wiel meer bewust te ervaren, wordt het vermogen in ons wakker gemaakt om voorbij te gaan aan onze aardse beperkingen, waardoor we ons kunnen bevrijden van oude overtuigingen, oude trauma’s en vastzittende emoties. Hoe we met onszelf en met anderen omgaan kan daardoor een diepgaande verandering ondergaan. Door het werken met het Medicijnwiel maak je contact met je oorspronkelijke zielsfrequentie, waardoor je meer lichtheid en balans gaat ervaren in je aardse bestaan.  

In deze krachtige workshop werken we met een tastbaar Wiel van stenen om je kennis te laten maken met de kwaliteiten van de richtingen. ‘Medicijn’ staat voor de levenskracht, die in iedereen aanwezig is. Volgens de overlevering is het Wiel een cirkel – en Heel. Zo ben jij geboren in jouw Wiel, jouw levenskrachtveld en met de velden daaromheen, zoals die van je voorouders.  Het Wiel kun je als een levende spirit ervaren door contact te maken met het centrum van Heelheid, de vier Windrichtingen en hun universele kwaliteiten. Je krijgt inzicht in hoe jouw krachten verdeeld zijn (waar liggen je grootste kwaliteiten en waar kom je tekort) en welke bewegingen er nodig zijn om meer in balans te komen. 

Met energetisch en systemisch counselor Marieke Mosk voor het Systemisch werk op het Wiel.

Opdracht voor thuis: maken van opdrachten uit de reader met als doel om te kijken hoe je je levensvragen thuis kunt onderzoeken met behulp van het Medicijnwiel.

 

Het Vuur van de Voorouders

De kracht van de cirkel: loslaten en verwelkomen

In deze laatste bijeenkomst komen we in de avond bij elkaar rond het Vuur. In verschillende tradities wordt vuur “Grootvader Vuur” genoemd. Het Vuur is oeroud en krachtig en heeft al vele duizenden jaren goedheid en zegen gebracht voor ons en onze Voorouders. Volgens de mythologie van verschillende tradities is Grootvader Vuur de eerste sjamaan die naar de aarde is gekomen, om licht en kracht te brengen en mensen te helpen herinneren aan wie ze zijn.

Na de hartmeditatie maken we contact met onze (spirituele) voorouders met behulp van een geleide Vuur-meditatie (Droomreis) om te kijken wat hun boodschap is voor ons levenspad. We schenken een zelf uitgekozen natuurwezen aan het Vuur (bv een bloem) en spreken daarbij onze intenties uit: wat willen we nu loslaten en wat willen we verwelkomen? Hoe gaan we nu verder op ons pad? Iedere deelnemer neemt wat te eten neem voor de Tafel van Overvloed. We sluiten af met het zingen van liederen voor Moeder Aarde. Drums hierbij zijn welkom! 

 

Praktische info

Deze training is zeer geschikt voor mensen met ervaring in het Droomreizen of ander sjamanistisch (droom)werk. Roept deze training jou, maar heb je deze ervaring niet? Dan ben je ook welkom. Wel wordt in dat geval aanbevolen om eerst een introductieworkshop in het Droomreizen bij te wonen bij NovaStrada in Roden of in de Witte Schuit in Groningen (zie voor alle info de linkjes)

De training bestaat uit 5 dagdelen op de zaterdag + 1 zondag, van 13.30 – 17.15 uur. Na iedere bijeenkomst ontvang je gerichte opdrachten (opnames meditaties, etc.) om thuis mee aan de slag te gaan.

Data: 23 maart, 20 april, 18 mei, 9 juni (zondag!) & 6 juli (in de avond, van 19.30 – 22.00 uur). 

Begeleiding: Sjamanistisch coach & soundhealer Layla Radjab.  (en gastdocenten).

Opgave & info: laylaradjab@gmail.com of whatsapp 06-11737895

Bijdrage training: € 395,- (dit is met thee & lekkers & alle opnames met geleide meditaties Droomreizen), meditatieve dansmuziek (playlist Spotify), liederen drumcirkel, reader Medicijnwiel)

(de huur voor de eventuele leendrum via Stiggelbout komt hier nog overheen, geef het aan als je hier gebruik van wilt maken). 

 

Over Layla Radjab: Layla begeleidt sjamanistische droomcirkels, klankconcerten en drumcirkels en heeft daarnaast een eigen praktijk als sjamanistisch coach. Ze volgde meerdere trainingen in het sjamanisme, o.a. bij Roel Crabbé van centrum Anam Cara in België. Dit diepgaande droomwerk in de menselijke ziel gaven haar vanaf het eerste moment het gevoel van thuiskomen. Bij haar sjamanistisch droomwerk zet ze haar zangstem, die intuïtief is en diep doorwerkt, in als klank voor healing samen met de genezende klank van haar sjamanendrum en andere meditatieve instrumenten zoals klankschalen. In haar werk met mensen zoekt ze naar de verbinding vanuit de kracht van het Hart. 

Layla: “Voor mij gaat sjamanisme over je eigen unieke plek innemen in een groter geheel, je verbonden voelen met het universum. En dat jij als mens je eigen taak hebt op deze aarde. Iedereen heeft zijn eigen ‘dreamsong’, zijn of haar eigen spirituele landschap. Deze draag je met je mee vanuit je voorouders. Het is aan jou om er contact mee te maken. Zodat je gaat leven vanuit de wijsheid van je hart, vanuit wie jij ten diepste bent”.

Je kunt een muziekopname met haar stem beluisteren op haar website: www.droomtijdvandeziel.nl

 

 

Deze sjamanistische Droomcirkel wordt aangeboden door trainingscentrum CIrkeL, Centrum voor Intuïtief Leiderschap in Groningen. CIrkeL is een samenwerkingsverband van sjamanistisch coach Layla Radjab en systemische counselor Marieke Mosk. Doel van ons centrum is het helpen realiseren van jouw kwaliteiten als mens en deze helpen ontwikkelen in verbinding met je oorspronkelijke natuur. Onze kennis en ervaring is verankerd in de oorspronkelijke natuur van alle dingen, geworteld in sjamanisme en spiritualiteit. Onze workshops en trainingen bestaan uit sjamanistische Droomcirkels, drumcirkels, klankconcerten en het werken met Systemische Opstellingen, waaronder Opstellingen met Paarden. Neem een kijkje op onze website: www.trainingscentrumcirkel.nl

 

 

Gegevens

Datum:
maart 23
Tijd:
13:30 - 17:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
Telefoon
0630041121