06-30041121 info@novastrada.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kristallen klankschalen concert met fantasiereis.

maart 24|13:40 - 16:00

Kristallen klankschalen concert en fantasiereis met klank

Kristallen klankschalen kenmerken zich door de zuivere tonen en de mooie boventonen die het aanslaan van deze schalen voortbrengen. Als er één of meerdere schalen worden aangeslagen, ontstaan prachtige harmonieuze samenklanken. Mensen ervaren deze klanken vaak als een golf die zich door de ruimte beweegt. Deze golf aan klanken kunnen mensen op verschillende plaatsen in het lichaam voelen. Vaak op plekken waar de energie niet zo goed doorstroomt. Daarbij komt dat het lichaam uit ongeveer 70% uit water bestaat. Zowel de vaste- als de vloeibare delen van het lichaam resoneren op de zuivere klanken van de schalen. Harmonische resonantie wordt dit genoemd.

Daarnaast heeft ons lichaam een groot energieveld in zich en rondom ons lichaam, onze aura. De aura is verbonden met de chakra’s (draaiende energiewielen). Wij kennen 7 hoofdchakra’s die verbonden zijn met 7 levensthema’s. Daar waar de energie goed stroomt, door aura en chakra’s, wordt deze versterkt door de kristalklanken. Daar waar disharmonie is, brengen de klanken harmonie.

Ons lichaam heeft een natuurlijke affiniteit met kwarts of kristal. Het menselijk lichaam is gevormd uit verschillende kristallijne substanties. Alle onderdelen van ons lichaam hebben deze structuur. Ook ons brein heeft een kristallijnen, colloïde structuur. De pure tonen van kristallen klankschalen produceren een klankveld dat de chakra’s en de fysieke gebieden die ermee verbonden zijn in hun natuurlijke trilling terug brengt.

Wat zijn kristallen klankschalen:

De klankschalen waar ik mee werk zijn gemaakt van silicazand. Dit is een pure vorm van kristalkwarts dat op een paar plekken in de wereld wordt gevonden. Dit kristalzand wordt verwarmd tot 4000 graden Celsius. Hierdoor smelt het en wordt vervolgens in een mal gegoten waardoor deze schalen ontstaan. Daarna worden ze op een heel nauwkeurige manier getuned naar de tonen die zij gaan hebben. Het zijn de tonen van onze muzikale toonladder. Deze tonen zijn weer verbonden met de tonen van onze chakra’s.

Mijn kristallen klankschalen zijn eind jaren 80 gemaakt in Silicon Valley in Amerika. De zuivere werking ervan werd ontdekt in de computer industrie. Destijds werd ik gegrepen door de zuivere klank met haar mooie boventonen door een programma op de radio. Vervolgens heb ik contact gezocht met de importeur. De schalen werden toen per stuk gemaakt en geleverd. Het heeft even geduurd voor ik ze allemaal had. Aangezien ik niet alle schalen kon bestellen in Amerika, ben ik ook naar England gereisd om schalen aan te schaffen. Amerika was de enige plek waar deze schalen werd gemaakt vanwege het octrooi dat erop zat. Zo is mijn avontuur met de kristallen klankschalen begonnen in 1995, als één van de eerste in
Europa.

Wat mensen ervaren door een kristallen klanksessie:

Diepe ontspanning                     Verbetering van het slaappatroon
Energie verhogend                     Versterkt het zelf herstellend vermogen
Balans in lichaam en geest        Vreugdevol leven

Praktische informatie:

Het concert is op zondagmiddag 24 maart en start om 14.00. Inloop is vanaf 13:40 zodat je lekker kunt gaan liggen, de matjes liggen klaar. Misschien lekker om je eigen dekentje of yogamat mee te nemen, zijn ook aanwezig, en een hoofdkussentje.

Dan bespeel ik de schalen ongeveer 40 minuten en start met een fantasiereis op klank. Het verhaal dat ik vertel, begeleid door de klanken, maakt dat je in een diepe ontspanning raakt. De klanken werken hierdoor diep in op je lichaam en energieveld. Hierna is er thee met iets lekkers.

Na de pauze is er nog een sessie van ongeveer 30 á 40 minuten. De klanken zullen weer een laagje dieper doorwerken. Na het concert kun je rustig naar huis gaan en de eerste uren erna nog even laten doorwerken.

Geef je hier op voor deze bijzondere middag.

Heb je nog vragen over de klankschalen, dan kun je kijken op www.ginytenbrummelhuis.nl
Je mag me ook altijd bellen op Tel: 06-19877177

Warme groet,
Giny

Locatie

NovaStrada
Vlasveen 34
RODEN, 9301 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0630041121