06-30041121 info@novastrada.nl

Reiki Behandeling

Sinds dit jaar ben ik zelf, Jelske, begonnen met het geven van Reiki-behandelingen. Na de tweede inwijding hierin heb ik veel mooie behandelingen mogen geven. Nu ben ik er klaar voor om de behandelingen ook via het Centrum aan te bieden. Omdat ons nieuwe gebouw nog niet klaar is doe ik dat eerst op de maandag op een andere locatie in Roden.

Kan je niet op maandag neem dan gerust even contact op dan kijken we samen naar een andere geschikte datum.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan en zich richt op het helen van het lichaam door middel van energieoverdracht. Het woord “Reiki” is afgeleid van de Japanse woorden “rei” (universeel) en “ki” (levensenergie).

Tijdens een reiki-behandeling plaatst de beoefenaar zijn of haar handen zachtjes op of net boven het lichaam van de cliënt, met de bedoeling om de levensenergie door te geven en zo energieblokkades op te heffen. Dit proces helpt bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het ondersteunen van lichamelijke en emotionele genezing.

Wat kun je verwachten?

De reacties zijn heel verschillend. Soms valt iemand in slaap of dommelt weg, een ander wordt geëmotioneerd of moet heel erg lachen. Alle reacties zijn oké. Of je nu van alles voelt of helemaal niks, de energie doet zijn werk wel in het lichaam.

Een behandeling duurt ongeveer een uur en je ligt daarbij op een behandeltafel. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen. 

Wat merk je van de behandeling?

Over het algemeen voelen mensen zich heel ontspannen, licht en opgewekt na afloop. Dit is vaak tot twee dagen na die tijd nog voelbaar. Andere effecten kunnen zijn:

Ontspanning en Stressvermindering: Een van de meest voorkomende effecten van Reiki is diepe ontspanning. Veel mensen ervaren een gevoel van rust en kalmte tijdens en na de behandeling, wat helpt om stress te verminderen.

Verbeterde Emotionele Balans: Reiki kan helpen bij het balanceren van emoties en het verminderen van gevoelens van angst en depressie. Het kan een gevoel van innerlijke vrede en emotionele stabiliteit bevorderen.

Fysieke Ontspanning en Pijnverlichting: Sommige mensen rapporteren vermindering van fysieke pijn en spanning na een Reiki-behandeling. Dit kan variëren van verlichting van hoofdpijn en spierpijn tot vermindering van chronische pijnklachten.

Versneld Herstel en Genezing: Reiki wordt soms gebruikt als aanvulling op medische behandelingen om het herstelproces te versnellen. Het kan helpen het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ondersteunen bij genezing.

Verbeterde Slaap: Veel mensen melden dat ze beter slapen na een Reiki-behandeling. Dit kan te wijten zijn aan de algehele ontspanning en vermindering van stress.

Verhoogde Energieniveaus: Na een Reiki-sessie kunnen mensen zich vaak energieker en vitaler voelen. Dit komt doordat de levensenergie weer vrij kan stromen door het lichaam.

Geestelijke en Spirituele Groei: Reiki kan ook bijdragen aan geestelijke en spirituele groei. Het kan helpen bij het verdiepen van zelfbewustzijn, intuïtie en persoonlijke groei.

 

Daarnaast kan het zijn dat er stukken zijn aangeraakt die verder innerlijk werk of behandeling vragen. Dan is het prettig om vaker te komen, zodat we daarin verder kunnen werken om zo op een diepere laag heling te kunnen bewerkstelligen.

Na afloop van de behandeling is er ruimte om te delen hoe je het hebt ervaren.

 

Ik heb onlangs een Reiki-sessie gehad bij Jelske en ik ben nog steeds onder de indruk van de rust en positiviteit die ik heb ervaren. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, voelde ik me op mijn gemak dankzij haar warme en vriendelijke uitstraling. De sessie zelf was buitengewoon ontspannend. 

Jelske heeft een bijzondere gave om met haar energie heling en balans te brengen. 

Ik kan Jelske van harte aanbevelen. Ze is een ware professional met een gouden hart. Dank je wel, Jelske, voor deze bijzondere ervaring. Ik kijk ernaar uit om weer terug te komen voor een volgende sessie.”

“Ik heb de Reiki behandeling van Jelske als zacht, liefdevol en heel rustgevend ervaren. Ik kwam in een hele fijne staat van ontspanning en kon alles even loslaten.

Nadien deelden we onze ervaringen m.b.t. de behandeling. Jelske wist op haar eigen respectvolle manier haar licht te schijnen op datgene wat voor mij zo actueel is en extra aandacht behoeft. Het voelde als spot on! Verlicht van een paar lichamelijke klachten, maar vooral dankbaar en met meer inzichten, ben naar huis gegaan. Ik voel me geïnspireerd om ermee aan de slag te gaan!”